Logo dehillegommer.nl
Beeld van het park in 2019. Vorig jaar bleef Keukenhof voor het eerst in de geschiedenis dicht. | Foto: pr
Beeld van het park in 2019. Vorig jaar bleef Keukenhof voor het eerst in de geschiedenis dicht. | Foto: pr (Foto: pr)

Teleurstelling voor Keukenhof

Ondanks dat bloemenpark Keukenhof volgens directeur Bart Siemerink veilig open kan voor bezoekers, heeft het hiervoor geen toestemming gekregen. Het is een enorme domper voor de tentoonstelling, die juist met alle coronamaatregelen rekening heeft gehouden.

Siemerink geeft aan dat Nederland nog steeds in een lockdown verkeert en dat de opzet van Keukenhof in 2021 hierop is aangepast. Het zou dit jaar alleen opengaan als wandelpark, waar bezoekers in de buitenlucht van de bloemenpracht kunnen genieten. Alle gebouwen blijven gesloten, er wordt maar een beperkt aantal personen toegelaten, tickets kan men alleen vooraf online per tijdslot bestellen en er zijn mechanische toegangspoorten geplaatst zodat bezoekers zonder enig fysiek contact met andere personen het park kunnen betreden.

Onbegrijpelijk

“Dat we dit jaar weer niet open mogen is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is. Binnen alle coronaregels is het volstrekt veilig om in Keukenhof een wandeling te maken. Afgelopen jaar werden we overvallen door corona en kon het park niet open. Dit jaar zijn we helemaal voorbereid op corona en is het onbegrijpelijk dat je in ieder park in Nederland mag wandelen, maar niet in Keukenhof”, aldus Siemerink.

15 kilometer wandelpaden

Het park is 32 hectare groot (50 voetbalvelden) en heeft 15 kilometer aan wandelpaden. Daarmee kan Keukenhof zorgen voor een leuke dag uit, in de buitenlucht en in een veilige en gecontroleerde omgeving. Het park heeft een jaar lang gewerkt aan de voorbereiding. Naast de teleurstelling dat 20 maart de poorten niet open kunnen, heeft het ook enorme financiële gevolgen. Zowel voor Keukenhof zelf als voor veel bedrijven die betrokken zijn als leverancier, in de sierteelt of in het toerisme.

Het 72e Keukenhofseizoen is gepland tot en met 9 mei. In 2019 bezochten nog 1,5 miljoen mensen Keukenhof, waarvan 20 procent uit Nederland (300.000) en 80 procent internationaal. Zodra het mogelijk is om wel open te gaan, zal Keukenhof dat doen. Het park komt al prachtig in bloei en ligt klaar voor de bezoekers.

Meer berichten