Logo dehillegommer.nl
Foto: ac

Eerste paal voor IKC Hillegom

Over circa een jaar openen de deuren van het nieuwe IKC: een innovatief kindcentrum, waarin onderwijs en kinderopvang nauw zullen gaan samenwerken.

Woensdag 3 maart startte op de hoek Weerlaan/Vosselaan de bouw. Wethouder Karin Hoekstra, bestuurder Omar Ramadan van Sophia Scholen en directeur Paula Bernsen van Wonderland Kinderopvang, hebben hierbij symbolisch de eerste paal geslagen.

Dit was niet de enige officiële gebeurtenis op deze ochtend. Twee leerlingen van Basisschool Meer en Dorp Jakub Junker uit groep 7 en Eliza van der Vlugt uit groep 5 werden in bouwtenue gehesen. Aan hen de eer om op het bouwterrein een tijdcapsule in te graven met allerlei brieven, wensen en tekeningen van de kinderen van Basisschool Meer en Dorp en Wonderland Kinderopvang, die het IKC in Hillegom samen zullen vormen.

Kinderen kijken op afstand

Vanwege de coronamaatregelen konden de kinderen niet aanwezig zijn op de bouwplaats. Daarom werden de gebeurtenissen gefilmd door een aantal leerlingen, zodat later die ochtend iedereen in zijn of haar eigen klas kon zien wat er allemaal was gebeurd. Na afloop kregen alle kinderen, per groep, op een versierd schoolplein een traktatie.

Volgens Ramadan wint het IKC ook landelijke populariteit: “In sommige plaatsen zijn er zelfs meerdere, zoals bijvoorbeeld in Katwijk. Wij willen het hier in Hillegom zeker gaan waarmaken: activiteiten voor kinderen van 1 tot 4 jaar en van 4 tot 13 jaar onder een dak. Sophia Scholen en Wonderland Kinderopvang werken samen aan deze start. Team basisschool Meer en Dorp (onderdeel van Sophia Scholen) en team Wonderland Kinderopvang van locatie KDV/BSO Maasdamlaan kijken er enorm naar uit om gezamenlijk het onderwijsconcept van het IKC verder vorm te geven. Dit onder leiding van Friedeke van der Lei, directeur Meer en Dorp en Amélie Binot, interim locatiemanager Wonderland Kinderopvang”. 

Er is ook veel ruimte voor gezondheid. Ramadan: “We gaan ons richten op goede voeding, maar ook op veel beweging. De kinderen kunnen heerlijk spelen in de omgeving, een mooi pand en een prachtig park”. | Lees het hele artikel op www.dehillegommer.nl

Hoekstra: “Een gebouw met energie neutrale zonnepanelen, goed geventileerd en geïsoleerd, een goede omgeving voor de kinderen. We zijn blij met de komst van dit nieuwe gebouw. Er is veel discussie geweest over de plek van dit gebouw en er is over nagedacht over hoe we het groen mooi houden. Voor de kinderen zal dit een mooie plek zijn met een park, waar ze heerlijk kunnen vertoeven”. Het IKC ontvangt al veel aanmeldingen en heeft ruimte voor een instroomgroep. “In het IKC mogen kinderen ontdekken waar ze goed in zijn. Hierbij zijn zij medeverantwoordelijk voor hun eigen leerproces. De school laat kinderen leren door te doen en zal vakoverstijgend en thematisch gaan werken”, vertelt Van der Lei enthousiast. “Naast de sturing op goede leeropbrengsten voor ieder kind is er een duidelijke plaats voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen.”


Bij een nieuw IKC hoort een nieuwe naam. Niet alleen medewerkers, maar ook ouders en kinderen van basisschool Meer en Dorp en Wonderland KDV/BSO Maasdamlaan worden geënthousiasmeerd om mee te denken. Voorstellen zijn tot 1 april van harte welkom.

Meer berichten