Logo dehillegommer.nl
<p>Tropenarts in opleiding Anne Schrama kon net voor haar vertrek naar Sierra Leone haar moeder vaccineren. | Foto: pr</p>

Tropenarts in opleiding Anne Schrama kon net voor haar vertrek naar Sierra Leone haar moeder vaccineren. | Foto: pr

Gevaccineerd door dochter

Anne Schrama is Global Health and Tropical Medicine (tropenarts in opleiding) en was tijdelijk werkzaam op de XL-test en vaccinatiestraat van de GGD op locatie Schiphol.

“Om mijn specialisatie af te ronden hoef ik alleen nog mijn buitenlandstage van zes maanden te verrichten”, laat ze de redactie van De Hillegommer weten. Anne vertrok zaterdag 20 februari naar Sierra Leone om daar in een ruraal ziekenhuis aan het werk te gaan.

Vijftien jaar zorgverlener

Vlak voor haar vertrek had ze haar laatste werkdag bij de GGD. “Sinds vrijdag 15 januari vaccineert de vaccinatielocatie op Schiphol met het Pfizer vaccin en sinds afgelopen maandag 15 februari vaccineren zij ook met het AstraZenica vaccin, wat onder andere bedoeld is voor de medewerkers in de gehandicaptenzorg.

Mijn moeder is inmiddels al bijna vijftien jaar werkzaam bij de gehandicapteninstelling ‘De Hartekampgroep’ te Heemstede, maar ook op locaties in Hillegom, Bennebroek en omstreken.”

Ook de moeder van Anne kreeg de oproep om een afspraak in te plannen bij de GGD voor haar vaccinatie.

Gelukkig kon ze heel snel terechte en viel dat ook nog eens samen met de laatste werkdag bij de GGD van haar dochter. “In mijn laatste werkminuten voor vertrek heb ik mijn moeder nog kunnen vaccineren!”

Anne vertelt graag hoe het precies verloopt, wanneer iemand opgeroepen is voor vaccinatie en hoe dat precies in zien werk gaat:

Vijftien minuten observatie

“Bij de vaccinatiestraat kom je binnen op het moment dat je een afspraak hebt. Vervolgens worden je vaccinatie uitnodiging en je gezondheidsverklaring gecheckt en wordt er gekeken of je langs de arts moet voor de vaccinatie of niet.

Vervolgens kun je doorgaan naar het loket waar je geprikt wordt en tot slot kun je naar het observatiegebied gaan waar EHBO’ers van het Rode Kruis klaarstaan om je 15 minuten te observeren op eventuele bijwerkingen.”

Meer berichten