Logo dehillegommer.nl
Foto: Corine Zijerveld

Hillegomse carnavalsvlag in top

Voor het eerst in de geschiedenis hees de Carnavalsvereniging van Hillegom de carnavalsvlag in top. Dit gebeurde 12 februari in de Hoftuin in bijzijn van een kleine groep aanwezigen waaronder burgemeester Arie van Erk en voorzitter van vereniging, Kevin Liebeton.

Normaal gesproken, betekent het hijsen van de vlag, in combinatie met een sleuteloverdracht, de opening van een weekend vol feesten en optochten. Doordat er dit jaar geen fysieke carnavalsactiviteiten mogelijk zijn, zoals de inmiddels bekende kinderoptocht, hebben leden van de Carnavalsvereniging nagedacht over alternatieven. Een van de alternatieve activiteiten was een bezoek met de carnavalskar aan scholen, kinderopvang en zorginstellingen, die door alle coronamaatregelen helaas niet doorging.

Ook is nagedacht over activiteiten die wel mogelijk zijn binnen de nu geldende maatregelen. Zo was er een kleurwedstrijd en werden vele carnavalsvlaggen besteld. Met de aankoop van een vlag steunde iedere koper de vereniging en kleurde Hillegom toch nog een beetje in carnavalssferen. Door het insturen van een foto van de vlag, kon er ook nog eens een leuke prijs worden gewonnen.

Woensdag 17 februari zal het Winterprogramma van Hillegom in Beweging bij de Vosse in een carnavalsjasje worden gestoken.

Meer berichten