Afbeelding
Foto: met dan aan Erik Sjoers

Kerstkaarten Giraf voor HOZO

Algemeen

Leerlingen en teamleden van basisschool De Giraf deden vandaag enthousiast mee aan de kerstkaartenactie waarvoor stichting dichterBLIJ de school benaderde. Stichting dichterBLIJ zorgt ervoor dat eenzame ouderen eenmalig een kaartje ontvangen van, en/of schrijfcontact krijgen met jongere mensen.


In elf groepen werd afgelopen week druk geknutseld, wat bijna 200 prachtige kaarten opleverde.

Vier leerlingen van basisschool De Giraf uit de groepen 1 en 2 en groep 8 boden de kaarten aan mevrouw Van Saase van woonzorgcentrum HOZO, samen met de directeur Karen Flantua en Iza Eerkens en Erik Sjoers van Stichting dichterBLIJ.

“Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen oog leren hebben voor andere mensen.

Door wat voor iemand anders te doen, even aandacht te hebben met zelfs een klein gebaar, brengen wij graag onder de aandacht, zeker in deze bijzondere periode.”

“Het is mooi om te zien dat de jonge kinderen letterlijk worden meegenomen door onze oudste leerlingen. Trots lopen de jonge kleuters aan de hand van de achtste groepers mee door de wijk naar het woonzorgcentrum.

Niet alleen vandaag helpen de oudere kinderen de jongsten”, zegt Karen Flantua, “leren van elkaar vinden wij heel belangrijk, net zoals elkaar helpen. Dat doen we het hele jaar door.

Hillegom verbinden

De actie sluit mooi aan bij de kernwaarden van onze school. Bewust leerlingen in contact brengen met de verscheidenheid van onze maatschappij en leren respectvol om te gaan met een ander.”

Tegelijkertijd biedt de samenwerking met Stichting dichterBLIJ een mogelijkheid om verschillende generaties binnen de gemeente Hillegom met elkaar te verbinden. Volgens Iza Eerkens, een van de oprichters van Stichting dichterBLIJ, is dat vooral in deze tijd van groot belang. “Jong en oud ervaart deze crisis op compleet verschillende wijzen. Blijf dan ook aan elkaar denken en biedt elkaar zo nu en dan wat extra steun.”

Dat De Giraf en HOZO bij elkaar om de hoek zitten, maakt de actie misschien nog wel extra bijzonder. Zo komen jongste en oudste bewoners van Hillegom deze feestdagen net wat dichter bij elkaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant