Ad van den Heuvel, Arie Harrewijn en rechts burgemeester Arie van Erk. | Foto: pr
Ad van den Heuvel, Arie Harrewijn en rechts burgemeester Arie van Erk. | Foto: pr

Ad van den Heuvel nieuwe consul

Algemeen

Ad van den Heuvel, medewerker buitendienst bij HLTsamen, is op 3 december aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting. De benoeming werd getekend door burgemeester Arie van Erk van Hillegom. Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting, was hierbij aanwezig.

In rol van consul is de heer Van den Heuvel de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Hillegom. Hij is verantwoordelijk voor de in- en externe contacten over het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Hillegom liggen twee Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 350 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Uit de krant