Logo dehillegommer.nl
<p>Ed van Braam (l) en Jan van Rijn in de Hoofdstraat.</p>

Ed van Braam (l) en Jan van Rijn in de Hoofdstraat.

(Foto: pr)

Nieuwe sfeerverlichting in centrum Hillegom ontstoken

De nieuwe sfeerverlichting in het winkelhart van Hillegom is dinsdag 11 november ontstoken. Wethouder Jan van Rijn (Economie) en Ed van Braam (voorzitter Koopcentrum Hillegom) keken daarbij toe.

In De Hillegommer van vorige week was te lezen dat het gemeentebestuur 45.000 heeft betaald om deze sfeerverlichting te realiseren. Het Koopcentrum had namelijk laten weten, dat de ondernemers hier zelf niet genoeg geld voor hadden.

De nieuwe duurzame LED-verlichting zal de Hoofdstraat de komende maanden sfeervol verlichten.

“Het is prachtig om in deze moeilijke tijd toch nog een feestelijk verlicht koopcentrum te hebben”, vindt Van Rijn. ”Juist in deze voor ondernemers lastige tijd hopen we dat dit letterlijk en figuurlijk een lichtpunt mag zijn.

Maar ook voor onze inwoners is het in deze tijd fijn om in een mooi feestelijk verlicht centrum te winkelen.” De huidige sfeerverlichting was verouderd en sloot niet goed aan op de nieuwe straatlantaarns van de Hoofdstraat. De nieuwe sfeerverlichting werd deze week opgehangen. Het verzoek voor de bijdrage kwam van winkeliersvereniging Koopcentrum Hillegom. De sfeerverlichting bestaat uit duurzame LED-lampen, net als de straatlantaarns in de Hoofdstraat.

Wethouder Van Rijn: “Ik ben blij dat de gemeenteraad winkeliersvereniging Koopcentrum Hillegom via de financiële bijdrage heeft willen helpen in deze moeilijke tijd.”

De Hoofdstraat en omgeving hebben een complete herinrichting gekregen, die sinds kort is afgerond. Wel moest de straat er een aantal keer voor worden opgebroken, waar de ondernemers al last van hadden. Corona kwam er achteraan.

Van Braam: “Door de herinrichting heeft de Hoofdstraat weer een aantrekkelijke en warme uitstraling gekregen. Sfeerverlichting kan hierbij natuurlijk niet ontbreken.

We zijn als Koopcentrum Hillegom dan ook blij dat de gemeenteraad ons hierbij financieel heeft willen ondersteunen.”

Meer berichten