Logo dehillegommer.nl
<p>Foto: United Photos, Paul Vreeker.</p>

Foto: United Photos, Paul Vreeker.

(Foto: )

Online bezoek burgemeester aan twee 102-jarigen

Normaal gesproken gaat de burgemeester altijd op verjaardagsvisite wanneer iemand 100 wordt. Een mooi mijlpaal tenslotte! Wanneer je 102 wordt, is een bezoek natuurlijk óók vanzelfsprekend. Behalve in dit rare jaar 2020 waar alles anders gaat...

Burgemeester Arie van Erk ging vorige week naar de jarige Aleida Bakker-Joosten in Bloemswaard én Jaap van Schie. Beiden werden 102. Van Erk bezocht Aleida en Jaap op een speciale manier: een Teamsverbinding via de computer. Met behulp van haar kleinkinderen van Aleida lukte het de jarige prima om met de burgermeester in gesprek te gaan. Samen haalden ze herinneringen op aan het bezoek van de burgemeester, twee jaar geleden op haar 100e verjaardag, toen ze nog samen een dansje maakten. Ze spraken ook over de lastige tijd waarin we momenteel verkeren. “Ik vond het heel mooi dat ze dat beaamde, maar ook zei tevreden te zijn met wat we nog hebben. Gezondheid is voor haar het belangrijkste”, zei burgemeester Van Erk.

Vrijdag sprak de burgemeester met Jaap Schie. Alhoewel hij het bridgen en biljarten mist, gaf ook hij aan zich er wel doorheen te zullen slaan. Van Erk: “Ik vind het prachtig dat we toch op deze digitale manier met elkaar kunnen communiceren. Oudere mensen zijn vaker eenzaam. Ik wil daar ook breder aandacht voor vragen. Via het Welzijnskompas Hillegom zijn er mogelijkheden om die digitale ontmoetingen te organiseren.”

Meer berichten