Logo dehillegommer.nl
<p>Uit Lisse doen BS De Akker en de Lisbloem mee, vanuit Hillegom zijn dat De Dalton, De Fontein en Meer en Dorp.</p>

Uit Lisse doen BS De Akker en de Lisbloem mee, vanuit Hillegom zijn dat De Dalton, De Fontein en Meer en Dorp.

(Foto: pr)

Basisschoolleerlingen uit 2200 klassen planten 1,3 miljoen bloembollen

Het is weer tijd om bloembollen te planten. Dit najaar leren tienduizenden kinderen, verspreid over Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Zweden, hoe en wanneer ze dit moeten doen via een bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Dit najaar ontvangen 2200 klassen een Bulbs4Kids-pakket. Met de 600 bloembollen die in elk pakket zitten, betekent dit dat er meer dan 1,3 miljoen bloembollen in schooltuinen worden geplant. En nog belangrijker: al deze klassen leren dankzij het Bulbs4Kids-lesmateriaal op een leuke en educatieve manier bloembollen kennen.

De 2200 bloembollenpakketten zijn verdeeld over 6 landen: 500 pakketten zijn bestemd voor Nederlandse basisscholen, 750 voor Duitse basisscholen, 350 voor Engelse basisscholen, 350 voor Franse basisscholen,150 voor Canadese basisscholen en 100 voor Zweedse basisscholen. Deze scholen hebben zich vanaf mei tot en met september ingeschreven.

Afstand tussen mens en natuur nog nooit zo groot geweest

Op www.bulbs4kids.com is te zien welke basisscholen dit zijn. Met het pakket maken de deelnemende klassen kennis met bloembollen.

Het pakket bevat alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent. Er is ook een foto- en videowedstrijd aan verbonden.

De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2021. Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid.

Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen.

Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Voor Bulbs4Kids is dit de reden om 2200 gratis Bulbs4Kids-pakketten aan te bieden aan basisscholen.

Internationale stimulans

Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotie-organisatie van de bloembollensector.

iBulb heeft mede als doel om via wereldwijde pr- en advertentiecampagnes het gebruik van bloembollen, bolbloemen en bollen-op-pot internationaal te stimuleren.

(Op de foto geen Hillegomse en/of kinderen uit Lisse)

Meer berichten