Logo dehillegommer.nl
<p>Buurtwerker Dionne Scheepmaker verraste onder meer meneer Rothweiler met een boeket. | Foto: pr</p>

Buurtwerker Dionne Scheepmaker verraste onder meer meneer Rothweiler met een boeket. | Foto: pr

WelzijnsKompas verrast inwoners met boeket

 Lisse/Hillegom • Landelijke Burendag is dit jaar weer gevierd op zaterdag 26 september. Team Buurtwerk van WelzijnsKompas vroeg Hillegommers en Lissers: ‘Welke buur verdient er volgens u een bloemetje?’. De welzijnsorganisatie ontving hele mooie verzoekjes om buren in het zonnetje te zetten. Buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker gingen met de tuktuk op pad in Hillegom en Lisse om inwoners te verrassen met het BUURbloemetje. XL Bloemen & Planten droeg het BUURbloemetje een warm hart toe en sponsorde een aantal prachtige boeketten voor de buren in Lisse.

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie er fijn contact is en op wie een beroep gedaan kan worden. Dhr. Rothweiler, 90 jaar oud, kan dit alleen maar beamen. ‘Ik woon al 60 jaar in de Trompstraat en heb vele buren zien komen en gaan. We groeten elkaar nog, maar meer ook niet. Ik had niet echt meer een band met de buren. Tót maart van dit jaar, toen ik op een zekere morgen een kaartje van mijn buren op de deurmat vond. Zij boden hun hulp aan, ik was blij verrast en heb ze meteen opgebeld om ze te bedanken. Sindsdien doen ze de boodschappen voor mij, een klusje waar nodig en wandel ik zo nu en dan bij hen binnen voor een praatje. Er is een ontzettend waardevol contact ontstaan.”

Beter een goede buur

Het gezegde luidt niet voor niets ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’. En hoe mooi is het als men waardering voor het fijne burencontact uitspreekt. Daarom werden niet alleen de buren die genomineerd werden voor het BUURbloemetje in ‘t zonnetje gezt, maar ook de buren die de nominatie hadden gedaan. Men was blij verrast en ontroerd. Zoals de klusjesman die altijd klaarstaat voor iedereen in de buurt en de buurvrouw die altijd zorgt voor een bloemetje bij gebeurtenissen die zij als buren meemaken, zoals huwelijk, geboorte, overlijden en zélfs als je dochter op zichzelf gaat wonen. De buren die hun buurvrouw opvingen toen zij vroeg weduwe werd en vervolgens aan de wieg stonden van haar nieuwe huwelijk, de buurvrouw die meteen in actie kwam bij de start van corona en heerlijke maaltijden kookte voor haar buurtjes, de ‘buurtoma’ en de buren die iedereen goed plantenadvies geven.

Mooi verhaal?

Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. Iedereen die iets wil betekenen voor zijn of haar buurt of een mooi verhaal over de buurt wil delen, kan contact opnemen met Welzijnskompas. Bel of mail buurtwerker Carlijn French: 0252 757 100, c.french@welzijnskompas.nl..

Meer berichten