Afbeelding
Foto: pr

Reuzenbol gesigneerd door Jan Six X

Algemeen

Jonkheer dr. Jan Six X signeerde vorige week de Reuzenbol, die in opdracht van de Gemeente Hillegom wordt gemaakt door kunstenares Nicoline Heemskerk.

Deze Reuzenbol is 1.85 meter hoog en onderdeel van het project Giant Tulip Bulbs van de Gildemeesters Bollenstreek.

Jan Six X is een afstammeling van Jan Six, de heer van Hillegom (1818-1700), die op de Reuzenbol staat afgebeeld. Het signeren gebeurde in aanwezigheid van onder andere burgemeester Arie van Erk in de galerie De Zwarte Tulp in Lisse, waar alle tot nu toe beschilderde Reuzenbollen te zien zijn. Hier wachten de bollen op een mooi plekje in de Bollenstreek. De Jan Six Reuzenbol krijgt een plekje in Hillegom.

De Reuzenbollen worden geadopteerd door bedrijven, gemeenten en stichtingen uit de hele Bollenstreek. Een flink aantal bollen zijn al geadopteerd. Toch wordt nog steeds gezocht naar partijen, die een bol willen adopteren. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio. Zo’n 80 Reuzenbollen zullen van Leiden tot aan Haarlem worden geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Straks worden tussen deze bollen twee fietsroutes aangelegd.


Uit de krant