Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Scholen beginnen met extra regels

Scholen beginnen met extra regelsstreek n De Sophia Scholen heeft de ouders van de leerlingen van de 28 aangesloten scholen een brief gestuurd over de richtlijnen rond corona. Maandag zijn binnen deze regio de basisscholen weer begonnen.

De belangrijkste regels:
Voor alle scholen geldt dat volwassenen onderling 1,5 meter afstand moeten houden. Ouders kunnen nog steeds niet de school in bij het brengen en halen van hun kinderen. Ouders en kinderen met klachten wordt gevraagd niet naar school te komen. Kinderen die contact hebben gehad met een corona-geïnfecteerde moeten altijd tien dagen thuisblijven, ook als ze zelf geen klachten hebben.
Omdat goede ventilatie belangrijk is, zullen op alle scholen de ramen meer dan normaal open zijn. De luchtverversingsinstallaties van alle scholen voldoen aan de normen. De scholen worden extra schoongemaakt, met name deurklinken, trapleuningen en toiletten.
Schoolreisjes mits verantwoord zijn toegestaan. Ook mogen de kinderen zingen en gymmen. Leerlingen die thuis moeten blijven krijgen schoolwerk om thuis te maken. Ouders wordt gevraagd dit te begeleiden. Mocht het virus opleven, dan zal indien nodig weer meer onderwijs op afstand worden gegeven.

Meer berichten