Logo dehillegommer.nl
In het vliegtuig naar de Caraïbische Zee zat er dit jaar niet in voor Mayra. | Foto: Elise Berkhout.
In het vliegtuig naar de Caraïbische Zee zat er dit jaar niet in voor Mayra. | Foto: Elise Berkhout.

Vakantiefoto's 2020

Hillegom ? Bij de redactie kwam deze foto binnen die Elise Berkhout nam van haar 13-jarige dochter Mayra. Samen met haar hond Kato is zij aan het suppen door de sloten bij de Veenenburgerlaan. Door het prachtige, warme zomerweer zou je bijna vergeten dat je een zomervakantie in het buitenland had geboekt. Want dat was wél de bedoeling, laat haar moeder Elise weten: "Normaal gesproken hadden we drie weken met vakantie gegaan naar de Caraïbische zee en nu.....suppen met z'n twee!".

Legio mensen hebben hun vakantieplannen naar het buitenland dit jaar noodgedwongen moeten uitstellen omdat de coronaregels roet in het eten gooiden. Sommigen konden toch nog de grens over, maar kozen voor een lange autorit in plaats van het vliegtuig. En anderen ontdekten hoe mooi Nederland eigenlijk is. Zeker als de zon schijnt.

In de Bollenstreek waren weer veel Oosterburen te bekennen. De campings, hotels en zomerhuizen deden goede zaken. Het maakte veel goed van de periode in maart, april en mei waarin het weer ook goed was, maar er geen toeristen waren.

Ook inwoners van de bollenstreek zochten de koelte van de kust. Zoals Elly Snijder uit Hillegom. Zij stuurde de redactie een foto van een adembenemende zonsondergang op 18 augustus, aan het kleine strand in IJmuiden.

Van Nooike Brouwer ontving de redactie een foto van haar zoons Mees en Jens. Zij schreef erbij: "Bijgesloten mijn mooiste vakantiefoto. Wij zijn toch naar de camping in Frankrijk gegaan. De foto is gemaakt op de Dune de Pyla, het hoogste duin van Europa."

Stuur ook een foto in!

Heeft u ook een mooie vakantiefoto van de 'anders-dan-anders-vakantie-van-2020'? Stuur hem dan naar: redactie@dehillegommer.nl.

Meer berichten