Logo dehillegommer.nl
Foto: Pixabay

Coronabesmettingen in Hillegom

In Hillegom is donderdag 16 juli bekend geworden dat meerdere personen (een cluster) besmet zijn geraakt met het coronavirus. De GGD Hollands Midden is bron- en contactonderzoek gestart. Het bron- en contactonderzoek verkort de tijd tussen het ontstaan van de klachten en het starten van isolatiemaatregelen. Daarmee verkleinen ze de kans dat het virus zich verder kan verspreiden.
Uit het eerste clusteronderzoek blijkt dat een horecagelegenheid ‘De kleine Beurs’ in Hillegom mogelijk een rol speelt in de verspreiding van het coronavirus.

Heb je de horecagelegenheid tussen woensdag 8 juli en donderdag 16 juli bezocht?

Neem de volgende maatregelen:

Houd de gezondheid extra goed in de gaten. Je kan klachten krijgen die passen bij COVID-19, zoals:verkoudheidklachten; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn(licht) hoestenplotseling verlies van geur en/of smaakkortademigheid/benauwdheidverhoging óf koorts boven de 38 graden. Meet je temperatuur bij een vermoeden van koorts is een temperatuur van 38,0 °C of hoger.

Als je klachten krijgt, mag je niet naar buiten. Neem dan per telefoon contact op met de GGD HM op 085-0782878. Je blijft thuis en je hebt geen contact met anderen, totdat de testuitslag bekend is.Als je geen klachten krijgt binnen 14 dagen nadat je in de horecagelegenheid bent geweest, volg dan weer de algemene adviezen op die gelden in Nederland om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zie rijksoverheid.nl.

Heb je de horecagelegenheid op zaterdag 11 juli bezocht?

Neem de volgende maatregel:

Blijf thuis en neem contact op met de GGD Hollands Midden voor verder advies op 085-0782878. Het bron- en contact onderzoek is nog in volle gang en de maatregelen/ adviezen kunnen dan ook nog wijzigen.

Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleinen we met elkaar de kans dat het coronavirus zich verder verspreidt. Alleen samen houden we corona onder controle.

Op de facebookpagina van café De Kleine Beurs is het volgende te lezen:

"Wij hebben besloten om vanaf vandaag vrijdag 17 juli ons café voorlopig te sluiten om verdere verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen in ieders belang. Ondanks onze voorzorgsmaatregelen zijn er afgelopen week tot op heden vier van onze bezoekers positief getest op COVID-19. Met pijn in ons hart moeten wij na elf weken lockdown opgelegd door de regering nu zelf besluiten wat wijsheid is na deze COVID-19 meldingen na een bezoek aan ons café. Omdat niemand voorlopig weet waar de besmetting is ontstaan en door wie deze verspreid wordt binnen ons café lijkt het ons wijs om vast te laten stellen dat het virus niet door één van onze medewerkers verspreid wordt. Dit kan alleen door te laten testen en om indianen-verhalen (no offence) te voorkomen. Daarom hebben wij hen gevraagd om een afspraak te maken bij de GGD Hollands-midden om getest worden op COVID-19. In afwachting van de resultaten blijft ons café gesloten om voor iedereen duidelijk te maken dat wij ons zelf harde maatregelen durven op te leggen, om onze gasten in de toekomst de zekerheid en veiligheid te garanderen die zij gewend zijn. Wij hopen dat wij allemaal binnen nu en de komende dagen getest kunnen worden. Zodra de uitslagen binnen zijn, zullen wij in overleg met de GGD besluiten wanneer wij weer veilig onze deuren kunnen openen. Wordt vervolgd….."

Meer berichten