Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Gouden jubileum voor Sjaak en Marijke

De redactie ontving vorige week een heel lieve mail van Sharon Maulany. Ze schreef: "Vandaag zijn mijn ouders Sjaak en Marijke Maulany 50 jaar getrouwd. Supertrots ben ik op onze ouders. Zij hebben mij geleerd altijd positief te blijven en ons gezin gaat voor alles. Bij mijn ouders kwam ik de volgende foto’s tegen. Ik dacht misschien leuk voor de Hillegommer."

Een mooi bericht natuurlijk, waarvoor wij graag ruimte maken. Sharon liet ons nog weten dat haar ouder elkaar in 1968 ontmoetten op een feestje in Hillegom. "Mijn vader was daar met zijn drummer en zanger van de band Sunset, waarin hij speelde. Mijn oma moest wel even wennen aan mijn vader: een gitarist met lang haar.

Op 10 juli 1970 zijn mijn ouders getrouwd in de Martinus- of Jozefkerk. Mijn moeder is een geboren Hillegomse. Ze is geboren op de Vinkenlaan waar ze woonde met haar ouders, zus en zes broers.

Mijn vader is geboren in Jakarta in Indonesië en uiteindelijk met zijn moeder, zijn broers Teddy en Tonnie en zijn zus Elly in Hillegom gaan wonen nadat ze met de boot naar Nederland zijn gekomen. Op 25 december 1972 ben ik, hun oudste dochter geboren en op 1 augustus 1982 mijn zusje Eva.

Heimwee naar Hillegom

We hebben ook nog vier jaar in Lelystad gewoond; mijn moeder is in die tijd in Hillegom in Parkwijk blijven werken als ziekenverzorgster. Tot aan haar pensioen heeft ze daar gewerkt. Mijn moeder kreeg zo'n erge heimwee dat we weer terug verhuisd zijn naar Hillegom en gingen we wonen in het huis waar mijn moeder is geboren aan de Vinkenlaan. Daar wonen mijn ouders nog steeds."

Sharon woont inmiddels samen met haar vriend Wouter in Amstelveen en hun twee kinderen Thomas en Amy. Haar zus Eva woont met haar man Sam in Wormer. Sharon: "Mijn ouders staan altijd klaar voor hun dochters. De kleinkinderen hebben vanaf dat ze heel klein waren één dag in de week geslapen bij hun opa en oma." Ook logeren de honden van Sharon en Eva regelmatig bij opa en oma. "Iedereen wordt vertroeteld, er is altijd eten en taart van Van Dam als je langs komt. Zelfs als je onverwacht even langs gaat!"

Volgens het bruidspaar is het geheim van hun huwelijk: humor, een goede band met het gezin, in de middag warm eten en voor elkaar klaar staan in goede en slechte tijden. "Ook nu ze ouder zijn, zeker in deze tijd en mijn moeder wat lastig ter been heeft, redden ze het samen.Mijn vader doet veel in het huishouden. Ik heb dan ook veel respect voor mijn ouders en de kleinkinderen zijn dolgelukkig met hun opa en oma."

Op de foto's: moeder Marijke met haar dochters Eva en Sharon en kleindochter Amy en vader Sjaak met zijn schoonzonen Wouter, Sam en kleinzoon Thomas. Op de kleine foto's rechts het bruidspaar nu en toen.

Meer berichten