Logo dehillegommer.nl
Foto: Remco Out, Hillegomonline.

Kortebaandraverij.nl op de fiets

Voorlopig zijn alle kortebaan draverijen afgelast. Naast het gemis van de sport betekent dit ook dat de liefhebbers dit jaar geen reis maken langs al die gezellige dorpen en steden die een kortebaandraverij organiseren. Voor de redactie van Kortebaandraverijen.nl is dit onaanvaardbaar. Zij fietsen in negen weken langs alle plaatsen met korte banen. Zo kwamen ze ook in Hillegom.

Als het aan Hillegom ligt, zijn zij de eersten die dit jaar weer een kortebaan organiseren. Het plan ligt al bij de gemeente. Of dit plan uiteindelijk ook haalbaar is zal moeten blijken. Gemeente Hillegom en de Harddraverij zijn druk met elkaar in gesprek om te kijken wat er mogelijk is. Voor de zomervakantie is er hopelijk meer duidelijkheid.

"Een half uur hadden wij voor het bezoek in Hillegom gepland en omdat we nog precies op schema zitten, besluiten wij stipt op tijd weer op de fiets te stappen. We rijden, samen met Paul, richting Hillegom waar Aad Otte met zijn bestuur ons al op staat te wachten. Op de Meerlaan stoppen wij nog even om een foto te maken van een huis met een bord waarop de tekst ‘1, 2, 3, af’. Zouden hier kortebaanliefhebbers wonen...?" Het hele reisverslag is te lezen op: kortebaandraverijen.nl.

Meer berichten