Logo dehillegommer.nl
Foto: gemeente Hillegom

Hillegom bedankt veteranen met brief en bevrijdingsboek

In Den Haag was zaterdag 27 juni de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag. Op die dag worden de ruim 111.000 veteranen die Nederland telt, geëerd. In verband met de van overheidswege opgelegde regels om het Covid-19 virus tegen te gaan, zag Veteranendag er ook in Hillegom anders uit: de veteranen kregen een brief van de burgemeester en het boek ‘De Bevrijding volgens ooggetuigen’ thuis gestuurd. Burgemeester Arie van Erk overhandigde al eerder deze maand persoonlijk een exemplaar aan veteraan A. van Hulzen.

Het was jammer dat onze Hillegomse Veteranenbijeenkomst niet door ging. Juist in dit bijzonder jaar van 75 jaar vrijheid. Het is altijd een mooi moment als onze veteranen bij elkaar komen, elkaar spreken en elkaars verhalen horen. Het is goed om in het samenzijn met andere veteranen ervaringen te delen, die buitenstaanders niet zo gemakkelijk kunnen bevatten.

Voor het college van Hillegom is het belangrijk om steeds opnieuw hun waardering uit te spreken voor de inzet van onze veteranen. Het is bijzonder voor wat zij gedaan hebben voor ons land, sommigen hebben er een behoorlijke prijs voor moeten betalen. Dat verdient erkenning en respect.

Het boek ‘Bevrijding volgens ooggetuigen’ beschrijft 45 persoonlijke verhalen van Zuid Hollanders. De foto op de cover is in Hillegom genomen. Voor meer informatie over het boek kunt u terecht op www.erfgoedhuis-zh.nl/ooggetuigen.

Meer berichten