Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Dick Zwaan brengt 375 jaar Seijsener uit

Na bijna twee jaar onderzoek in allerlei (digitale) archieven brengt Hillegommer Dick Zwaan deze maand zijn boek ´375 jaar Seijsener´ uit. Via zijn onderzoek, gekoppeld aan de bij vele tientallen leden van deze familie opgevraagde informatie, is een stamboom ontstaan.

Deze stamboom begint omstreeks 1645 in het Duitse Borsum (Hildesheim) met het oudst teruggevonden echtpaar Conradus Zizenits en Ilfken Moniard. Van hen zijn in elf generaties ongeveer 650 nakomelingen en hun gezinnen getraceerd en beschreven. Aan het einde van de 18e eeuw duikt Joseph Joachim Johannes Siesener, één van de nakomelingen van dit echtpaar, op in Hillegom. Via hem is zijn nageslacht in Hillegom tot vele tientallen Seijseners uitgegroeid. Daarnaast is een aantal nakomelingen uitgezworven over andere delen in Nederland, maar ook geëmigreerd naar landen als Canada en Australië. In het boek staan zo´n 350 afbeeldingen, vele anekdotes en wetenswaardigheden over deze familie. Vanwege de kleine oplage is het boek niet verkrijgbaar via de boekhandel, maar kan tot 15 austustus bij de auteur besteld worden in het Nederlands of Engels. 

De Engelstalige versie is nauwgezet taalkundig bewerkt door de Australische Lidy Seysener. Lidy is de dochter van de in het begin van de 50-er jaren geëmigreerde banketbakker Piet Seijsener, die een banketbakkerij had op de plek waar tegenwoordig “Murphy’s Law” is gevestigd.

Opmerkelijk: de plaats van deze banketbakkerij (Hoofdstraat 198) is exact de plek waar de eerste “Hillegomse” Seijsener op 10 december 1812 eeuw zijn woning kocht van timmerman Jan Wibbelink. Maar,… dit wordt allemaal uitvoerig in het boek verhaald.

Naast het gedrukte boek is er ook - tegen een kleine vergoeding - een digitale versie van het boek beschikbaar, maar deze versie bevat alleen de ‘droge’ vermelding van personen met hun gegevens. Foto’s, feiten, akten, afbeeldingen, wetenswaardigheden etc. zijn niet in deze digitale versie opgenomen. Deze versie is voorzien van een watermerk.

Alle informatie omtrent dit boek, de (voor)verkoop, en andere informatie is te vinden via een speciale website, die te vinden is via: www.familiezwaan.nl/Seijsener/Seijsener.shtml. Evenals het boek heeft deze website naast een Nederlandstalige versie ook een Engelstalige versie. Op deze site wordt uitgelegd hoe u het boek kunt bestellen en vindt u nadere informatie over het boek. Ook is hier een korte ‘preview’ van het gedrukt boek in te zien en te downloaden.

Meer berichten