Logo dehillegommer.nl
Co Jansen
Co Jansen (Foto: gemeente hillegom)

Bloeiend Hillegom niet verder met raadslid Co Jansen

De lokale politieke partij Bloeiend Hillegom heeft het vertrouwen in raadslid Co Jansen opgezegd. Jansen is al geruime tijd raadslid van Bloeiend Hillegom. Zowel bestuur als fractie ziet geen verdere toekomst voor Jansen bij de partij.

‘Bloeiend Hillegom is een lokale partij waarbij het belang van de gemeente Hillegom en haar inwoners vooropstaat. De politieke kleur van de fractieleden verschilt. Dat is tevens de kracht van Bloeiend Hillegom, door goede inhoudelijke discussies tot een standpunt komen. Als eenmaal een standpunt is ingenomen, is dat het standpunt van de partij. Door de historie heen bleek dit lastig voor raadslid Jansen. Diverse keren handelde hij op eigen titel en niet in lijn met de partijafspraken. Dit komt de samenwerking uiteraard niet ten goede. Een recent intern conflict met Jansen was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Ondanks de diverse interne gesprekken die met de heer Jansen over de samenwerking zijn gevoerd, heeft Bloeiend Hillegom niet het vertrouwen dat de situatie in de toekomst zal verbeteren’.

‘Ondanks dat de heer Jansen een ervaren raadslid is met veel dossierkennis, is na een zorgvuldige afweging besloten dat het zowel voor Bloeiend Hillegom als de heer Jansen beter is om direct uit elkaar te gaan’, geven bestuur en fractie van Bloeiend Hillegom aan.

Co Jansen heeft laten weten solo verder te gaan als Fractie Co Jansen.

Meer berichten