Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Welkom terug in de bibliotheek

Met ingang van 18 mei is het publiek weer welkom in de bibliotheek.

Door alle maatregelen is een biebbezoek nog wel een beetje anders dan anders. Er kan een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen en natuurlijk hanteert de bieb ook de landelijke richtlijnen voor hygiëne en de onderlinge afstand van 1,5 meter.

Overdag gelden de normale openingstijden. In de avonduren en de weekenden blijft de bibliotheek voorlopig nog gesloten.

"Je kunt voorlopig alleen terecht voor het lenen en terugbrengen van materialen. Per week bekijken we hoe het gaat en of we onze services kunnen uitbreiden. Om je korte bezoek aan de Bibliotheek zo soepel mogelijk te laten verlopen, willen we je vragen thuis alvast te bedenken welk boek of in welk genre je een boek wilt lenen. Kijk vóór je bezoek op de website in de catalogus, zodat je weet waar je het boek kunt vinden. Je kunt niet gebruikmaken van de cataloguspc’s ín de Bibliotheek. De toiletten en horeca zijn gesloten. Computers, leestafels, studieplekken en andere zitplekken in de vestigingen kun je voorlopig niet gebruiken. Onze medewerkers ter plekke zijn beperkt beschikbaar voor antwoorden op vragen en advies," laat een woordvoerder van de overkoepelende organisatie weten.

Veiligheidsmaatregelen

"Wij richten onze vestigingen zo in dat deze voor jou veilig zijn om te bezoeken en voor onze medewerkers veilig om in te werken. Zo vragen we je handen te desinfecteren bij binnenkomst, dragen onze medewerkers hesjes, gaan onze boeken 72 uur in quarantaine wanneer je ze inlevert en zijn de balies voorzien van spatschermen. Onze medewerkers helpen je om jouw bezoek veilig en soepel te laten verlopen. Pak altijd een mandje bij binnenkomst. Er mag één kind naar binnen onder begeleiding van één volwassene. Jullie nemen allebei een mandje mee bij binnenkomst."

Om technische redenen is het voorlopig helaas niet mogelijk om materialen te reserveren. Wel is het mogelijke om thuis in de catalogus te kijken of een boek aanwezig is in de vestiging en deze zelf uit de kast te halen.

Alle activiteiten in de vestigingen zijn tot nader order uitgesteld. Meer info: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De klantenservice is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10.00 en 17.00 uur via 023 - 511 53 00.

Meer berichten