Bibliotheek is dicht, maar toch 'open' en actief
Logo dehillegommer.nl
Nog niet naar school... nu nog even vakantie, maar lezen en leren op je tablet kan ook! | Foto: Getty Images.
Nog niet naar school... nu nog even vakantie, maar lezen en leren op je tablet kan ook! | Foto: Getty Images.

Bibliotheek is dicht, maar toch 'open' en actief

Alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zijn in ieder geval nog tot en met 19 mei gesloten voor publiek om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De Bibliotheek is echter volop actief achter de schermen om iedereen voor de schermen van hun pc, laptop, e-reader, tablet of smartphone van dienst te zijn. Wat heeft de online Bibliotheek voor jou?

Alle leden van de bibliotheek hebben gratis toegang tot ruim 28.000 e-books; van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot e-books voor jongeren. Van voorleesboeken voor peuters tot thrillers voor young adults.

Het is mogelijk om tien e-books tegelijkertijd te lenen voor elke keer drie aangesloten weken. Alle e-books zijn onbeperkt beschikbaar en na download zonder internetverbinding te lezen. Een e-book is dus nooit uitgeleend. Elke maand vernieuwen we het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Vandaag lid worden, direct online lenen

Lid worden kan direct online. Je ontvangt je lenersnummer per e-mail en kunt daarna gelijk gebruikmaken van onze collectie e-books, luisterboeken, digitale kranten en andere onlinediensten. Voor kinderen tot 18 jaar is dit het gratis Jeugd Basisabonnement. Volwassenen kunnen voor 4,60 per maand gebruikmaken van het Volwassenen Proefabonnement.

De ThuisBieb is een app met 100 e-books voor kinderen en volwassenen. Er is van alles wat: spanning, chicklit, sport en romantiek. Deze e-books zijn gratis te lezen via je telefoon of tablet, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Bibliotheekleden kunnen altijd en overal op hun telefoon of tablet luisteren naar meer dan 4.000 boeken met de LuisterBieb-app. Als niet-lid van de Bibliotheek is het mogelijk om gratis naar een aantal luisterboeken luisteren.

Podcast

Luister ook eens naar de BibliotheekCast, de podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Er zijn allerlei afleveringen over voorlezen, leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.

Online leren

Naast de e-books en luisterboeken heeft de bieb ook gratis leerprogramma’s voor leden.

Kinderen van 0 tot 10 jaar kunnen genieten van de leukste verhalen. Elk verhaaltje wordt door iemand voorgelezen, afgewisseld met een afbeelding uit het boek.

De digitale prentenboeken bijvoorbeeld, met bewegende beelden en het juiste geluid, zijn speciaal geschikt voor peuters. Hierdoor kunnen ze nieuwe woorden en begrippen veel beter onthouden.

Junior Einstein is een online leeromgeving voor kinderen op de basisschool. Kinderen kunnen onbeperkt voor alle vakken oefenen, zoals rekenen, topografie, begrijpend lezen en de tafels. Junior Einstein is ook gratis voor leden.

Meer info: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl of stel een vraag via de mail: marcom@bibliotheekzuidkennemerland.nl

Meer berichten