Adamas houdt de deuren digitaal onvoorwaardelijk open
Logo dehillegommer.nl
Even binnenlopen bij het Adamas kan nu niet, maar online en telefonisch is er ook veel mogelijk. | Foto: pr
Even binnenlopen bij het Adamas kan nu niet, maar online en telefonisch is er ook veel mogelijk. | Foto: pr

Adamas houdt de deuren digitaal onvoorwaardelijk open

De deuren van Adamas zijn letterlijk gesloten voor mensen geconfronteerd met kanker, maar digitaal en telefonisch is het inloophuis onvoorwaardelijk open, ook voor mensen die nog niet ingeschreven zijn bij Adamas.

“Geen inloophuis, maar een inbelhuis. Zo noemde een gast ons die wij verleden week belden om te vragen hoe het met hem en zijn vrouw ging”, aldus Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “Maar dat is niet het enige wat Adamas doet. Toen de deuren letterlijk dicht moesten vanwege het coronavirus en we niet meer in het oncologiecentrum in het Spaarne Gasthuis aanwezig konden zijn, zijn we gelijk gaan kijken hoe we (nieuwe) gasten digitaal en telefonisch kunnen blijven ondersteunen.”

Wat doet Adamas nu?

• Er worden diverse activiteiten en lotgenotengroepen online live aangeboden. Op het Adamas YouTube-kanaal staan beweging, ontspanning, creatieve en kookfilmpjes, ook voor kinderen;
• Je kan Adamas altijd bellen voor een luisterend oor op 0252-680233;
• Een-op-eengesprek op afspraak. Dit kan digitaal of telefonisch;
• De Kids- en ChillClub heeft eens in de twee weken een onlineactiviteit;
• Borstprotheses, Heart Pillows en troostdiertjes kunnen via mail@adamas-inloophuis.nl gratis besteld worden.

Activiteiten uitgelicht

Open koffie/open thee: iedere dinsdag van 10.30-11.30 uur is er online Open Koffie en iedere donderdag van 14.30-15.30 uur een online Open Thee. Voor een luisterend oor, vragen, (h)erkenning van lotgenoten.

Open Atelier: iedere donderdag van 10.30-12.30 uur is er open atelier onder begeleiding van creatief therapeut Claar. Met elkaar ga je online aan de slag met een creatieve opdracht. Heb je geen materiaal thuis? We brengen het graag langs.

Powerwalken met kleine oefeningen: iedere maandag van 10.00-11.00 uur kan je op afstand via een app samen met Ilona stevig wandelen in de frisse buitenlucht met wat kleine oefeningen.

Kijk op www.adamas-inloophuis.nl/weekoverzicht hoe je mee kan doen, of stuur een e-mail naar mail@adamas-inloophuis.nl of bel 0252-680233 voor meer informatie.

Meer berichten