Jeroen Müller plotseling overleden | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto:

Jeroen Müller plotseling overleden

De redactie ontving maandag het verdrietige bericht dat in de ochtend van zondag 26 april Jeroen Müller (49) is getroffen door een hartstilstand. Hij heeft dit niet mogen overleven.

Correspondent Annemiek Cornelissen schreef de volgende tekst, waarvan een gedeelte in de Hillegommer van vandaag is verschenen.

"Op zondag 26 april in de ochtend werd Jeroen Müller in de zaak waar hij zo trots op was de Houttuin, tijdens zijn werk, waar hij zoveel van hield getroffen door een hartstilstand. Hij heeft dit niet mogen overleven. Na het bekendmaken van zijn overlijden werd Facebook zwartgekleurd en voor de Houttuin ontstond een bloemenzee. Zijn brandweerhelm lag er verlaten bij, geflankeerd door twee beertjes, neergelegd door zijn collega’s van de Hillegomse brandweer, waar hij zes jaar vrijwilliger is geweest.

Jeroen werd het gesprek van de dag. Hillegom huilde massaal. Men zocht elkaar op en ondanks de protocollen wisten veel mensen die van hem hielden naar de Houttuin te komen voor een laatste groet.

Jeroen, is een icoon, de grondlegger van de horeca voor Hillegom. Met Rob van Looij startte hij op 2 september 1993 Café Puntje Puntje. Precies tien jaar later stopte Rob en ging Jeroen alleen verder. Puntje Puntje was niet de enige zaak die dit tweetal samen had. Van 1998 tot 2003 hadden ze ook Café Murphy’s Law. Hier stapte Jeroen uit om zich volledig te gaan richten op Puntje Puntje, die hij in september 2018 heeft overgedaan aan Floris van Loon. Ruim zes jaar is hij nu eigenaar van De Houttuin. Een paar maanden geleden was de heropening na een grote verbouwing. 

Jeroen, heeft veel betekent voor Hillegom, zovelen hadden bij Puntje een veilige plek om uit te gaan. Hij had altijd een luisterend oor en stond voor iedereen klaar. Zo besloot hij zich ook aan te melden als Vrijwilliger bij de Brandweer Hillegom. 

“Jeroen kwam zo’n zes jaar geleden bij het korps van Hillegom om ons team te versterken. Dat hij dit als doel had is wel gebleken in de zes jaar die hij bij ons gediend heeft. Niet was hij alleen een goed brandweerman en zorgde hij er met name in de dag situatie voor dat hij onze tankautospuit in dienst hield”, aldus Korpschef Sven van Bohemen. “Ook was hij als persoonlijkheid een versterking voor ons korps en heeft hij onze mooie jaren gegund met een grote glimlach en een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit”. Volgens Bohemen speelde ook de Houttuin een rol voor de brandweer en heeft Jeroen zijn collega’s geregeld van broodjes voorzien wanneer zij bij grote branden of langdurige inzetten stonden. “De bingo die Jeroen in de Houttuin hield voor zijn klanten, heeft hij ook op de kazerne met grote hilariteit gepresenteerd. We gaan Jeroen als brandweerman, maar vooral als mens enorm missen en wensen zijn vrouw, Liselotte en zijn twee kinderen Devi en Vinn en natuurlijk alle naasten alle kracht toe in deze moeilijke tijd”. 

Jeroen is ook de grondlegger van het Hillegoms Muziekfeest, voorheen het Smartlappenfestival. Klaas Slootweg van de Stichting Hillegoms Muziekfeest is zeer aangedaan vanwege het overlijden van Jeroen. “Na het bericht van het plotselinge overlijden van Jeroen zijn heel veel zaken maar betrekkelijk. Een jong gezin met twee fantastische opgroeiende kinderen, laat hij achter. Het is zo onbegrijpelijk allemaal”. Volgens Slootweg was Jeroen 18 jaar de vaste horecaman bij het Hillegoms Muziekfeest/ Smartlappenfestival en alle vergaderingen en voorbereidingen vonden plaats in Brasserie de Houttuin. “Zijn directe en indirecte betrokkenheid hebben we altijd zeer waardevol gevonden en zijn zo plotselinge overlijden heeft een grote impact op de organisatie. Wij zullen eind juni altijd aan hem blijvend herinnerd worden. Dat hij moge rusten in vrede”. Jeroen heeft ook een aantal jaren deel uitgemaakt van het bestuur van Koopcentrum Hillegom. Binnen dit bestuur was hij verantwoordelijk voor de lokale horeca.

Het plotselinge overlijden van Jeroen is bij het team van de Houttuin en Puntje Puntje ingeslagen als een bom. “Ik ben kapot, leeg en aangeslagen. Ik besef het nog steeds niet. Toen ik na het bericht naar De Houttuin ging zag ik op het plein verdrietige en beduusde mensen. Dan is het moeilijk om anderhalve meter in acht te nemen. Dan wil je elkaar knuffelen”, aldus Floris van Loon. Volgens de café eigenaar werd er door de bode van het gemeentehuis ervoor gezorgd dat er een erehaag gevormd werd tot aan de Haven, waarna Jeroen onder luid applaus werd weggereden. “Dan besef je dat dit misschien wel de laatste keer was dat je afscheid kon nemen in deze tijd”. Van Loon omschrijft Jeroen als een nuchter persoon met de instelling, doe geen gekke dingen en een heel klein hartje. “Hij was vriendelijk, hartelijk en sociaal. Een prima zakenman, die twee succesvolle zaken heeft opgezet. Het was een goeie vent, hij snapte het gewoon. Toen Jeroen me belde om bij hem te komen werken, ik was een jaar of 29, werkte ik nog veel in het Buitenland. Dat vond ik fantastisch, maar ik besloot het gesprek aan te gaan. Jeroen wist me te overtuigen en daar heb ik nooit spijt van gehad”. Volgens van Loon kon Jeroen echt glunderen toen hij zijn vrouw Liselotte pas kende en zij Puntje Puntje binnenkwam. “Dan zette hij het plaatje Lieve Lotte op en ging hij met haar dansen. Had je dan zijn gezicht moeten zien. Als ik eraan terugdenk zie ik hem weer dansen en glunderen”. Van Loon gaat Jeroen verschrikkelijk missen. “Op het moment ben ik alleen maar bezig om te kijken hoe we hem een waardig afscheid kunnen geven. Gezien de omstandigheden nu, is dat niet gemakkelijk, maar we gaan er zeker uitkomen. Dat heeft Jeroen zeker verdiend, als grondlegger van alle grote evenementen in Hillegom. Ik denk dat daarna pas het besef gaat komen dat Jeroen er niet meer is”.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>