De gratis krant die even niet gratis kan zijn | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto:

De gratis krant die even niet gratis kan zijn

Uitgeverij Verhagen geeft kwalitatief goede kranten uit die huis-aan-huis via de brievenbus op tafel komen en online verschijnen. De interessante kranten en het grote bereik zijn voor adverteerders aantrekkelijk om hun boodschap onder de aandacht te brengen.

Hierdoor ontstaat een balans waarbij de kranten gratis uitgegeven kunnen worden met de opbrengst uit advertenties zonder enige vorm van subsidie. Sommige van die kranten bestaan al bijna 100 jaar.
We zitten nu echter in een uitzonderlijke situatie. In een periode waarin de kranten normaal voldoende opbrengsten hebben, vallen de inkomsten nu ver terug, terwijl de kosten nu onevenredig hoog blijven.

Wij hebben overwogen om minder vaak uit te komen, alleen via afhaalpunten te verspreiden of alleen digitaal te verschijnen.
Bij elk scenario neemt ons bereik af en bereiken we vooral de ouderen minder goed. We kiezen ervoor om onze verantwoordelijkheid te nemen en door te gaan met het wekelijks uitbrengen van onze kranten. Daarom hebben we besloten om onze lezers een bijdrage te vragen in onze productiekosten. Hiermee steunt u niet alleen de krant, maar ook de freelancers, de verspreiddienst en de bezorgers die ondanks de strenge maatregelen, toch hun werk blijven uitvoeren.

Gemeente

Dat het een serieuze zaak is, bewijst ook mediaminister Slob in zijn toezegging een tijdelijk steunfonds in te richten voor huis-aan-huisbladuitgevers en een dringend beroep te doen op gemeenten en provincie om extra te adverteren in de plaatselijke krant en zelf ook geld bij te dragen.
Wij vragen u mee te doen met onze actie en door middel van een speciale doneerknop op de website en uw donatie te doen. Natuurlijk kunt u ook uw gift direct overmaken op bankrekening NL39 RABO 0331 7655 43 ten name van Uitgeverij Verhagen B.V. onder vermelding van "Vriend van ……..".

Mogen wij ook op uw steun rekenen?

Voor hen die hier al gebruik van hebben gemaakt, hartelijk dank.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>