Lichtpuntjes in de lockdown | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Mevrouw Van de Heisteeg facetimet  dagelijks met haar (klein)kinderen. | Foto: pr.
Mevrouw Van de Heisteeg facetimet dagelijks met haar (klein)kinderen. | Foto: pr.

Lichtpuntjes in de lockdown

Hillegom • (ingezonden door Eric van de Heisteeg) Mevrouw Van de Heisteeg woont sinds 2019 in woonzorgcentrum Bloemswaard, in Hillegom. Het bevalt haar daar goed. “Ik heb de leukste kamer van Bloemswaard”, zegt ze altijd. "De mensen hier zijn erg lief voor me."

Vanwege het coronavirus is er net als in alle andere verzorgingstehuizen in Nederland een lockdown ingesteld. De deur is op slot. Sindsdien zijn de dagen best saai. De zorg gaat gewoon door, maar die lieve mensen hebben het allemaal al zo druk en dan vaak geen tijd voor een gezellig praatje. Ook tot andere bewoners moet afstand bewaard worden, dus gezellig eten in het restaurant beneden is er niet meer bij. Eten gebeurt op de eigen kamer. Ook de groepsactiviteiten zijn tijdelijk stop gezet. Maar vooral niet meer naar buiten kunnen, zoals even naar de supermarkt aan de overkant lopen, valt mevrouw Van de Heisteeg zwaar. “Ik zou beginnen met mijn nieuwe fietsmaatje op een duo-fiets, maar dat kan nu niet. Lekker met de rolstoel door het bos kan ook niet. Saai hoor.“ Ook maakt ze zich natuurlijk veel zorgen. Mevrouw Van de Heisteeg leest de krant, kijkt veel tv en luistert veel naar de radio. 

Niet alleen maakt ze zich zorgen over de gezondheid van iedereen, binnen en buiten Bloemswaard. Maar ook haar eigen gezondheid kan natuurlijk makkelijk in gevaar komen. Gelukkig is er net een nieuwe iPad aangeschaft. Zo heb ik toch iedere dag even contact met mijn (klein)kinderen. Dat werkt makkelijk en is erg leuk om te doen." Voor het eerst sinds het begin van de lockdown kon mevrouw Van de Heisteeg even op het buitenterras van Bloemswaard zitten, afgeschermd en op een flinke afstand van de andere bewoners. Er waren de afgelopen dagen veel leuke initiatieven vanuit de 'buitenwereld'. “We hebben meerdere keren mooie bloemen gehad en kaartjes en tekeningen van kinderen uit de buurt gekregen. Voor mij zijn dat echt lichtpuntjes.” Een overbuurjongetje heeft met grote letters op een paar vellen papier: “Een lieve groet voor u!” geschreven en een groot rood hart erbij gekleurd en deze lieve woorden voor het hele zorgcentrum zichtbaar op het raam geplakt, super leuk! Als je even tijd over hebt: maak iets leuks voor de mensen in Bloemswaard! Binnen bij de hoofdingang staat een grote bak waar tekeningen, kaartjes of andere leuke dingen in kan leveren. Deze post wordt minimaal twee dagen apart gehouden, om mogelijke besmetting te voorkomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>