Kinderen schilderen bloemenvazen voor 161 bewoners | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
De geleverde 'bloempotjes' krijgen mooie kleuren om de senioren op de vrolijken. | Tekst en foto: Annemiek Cornelissen
De geleverde 'bloempotjes' krijgen mooie kleuren om de senioren op de vrolijken. | Tekst en foto: Annemiek Cornelissen (Foto: )

Kinderen schilderen bloemenvazen voor 161 bewoners

HILLEGOM • Peter Kamstra besloot vorige week de ouderen van HOZO een beetje blij te maken in deze moeilijke tijd en hen te verrassen met een bosje tulpen. Een initiatief, gecoördineerd door Annemiek Cornelissen, die enthousiast raakte en meteen HOZO benaderde.

Er werden afspraken gemaakt en Kamstra bestelde 300 bossen tulpen: 161 voor de bewoners van Bloemswaard, Parkwijk en Maronia. De overige bossen zouden verdeeld gaan worden over het personeel. Tijdens de voorbereidende gesprekken kwam echter aan het licht dat veel ouderen niet in het bezit zijn van een vaas.

Hierdoor ontstond een tweede project: vazen inzamelen. Na een oproep op Facebook ging de actie als een sneltreinvaart. Mensen gingen op eigen houtje naar een nog open zijnde Kringloopwinkel en kochten vazen, anderen gingen de schuur uitspitten of inzamelen in de wijk. In een mum van tijd stonden er tassen en dozen vol tassen in de voortuin van Annemiek. Maar of dat nog niet alles was. Ouders besloten te gaan knutselen met hun kinderen. Potjes werden ingezameld en beschilderd, flessen afgeknipt en beplakt met foam en zo maakte het dorp zich sterk voor de ouderen en het verzorgend personeel. Dinsdag 31 maart werden de tulpen en de vazen bezorgd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>