Voorlopig thuis blijven en afstand bewaren | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: ro

Voorlopig thuis blijven en afstand bewaren

In de strijd tegen het coronavirus zijn alle scholen en sportclubs in Nederland voorlopig tot 6 april dicht. De ministers Arie Slob (Onderwijs) en Bruno Bruins (Medische Zorg) hebben dat zondag 15 maart om 17.30 uur bekendgemaakt in een persconferentie.

Veel scholen hadden aangedrongen op het sluiten van de scholen. Uitzondering is de opvang van kinderen van ouders in essentiële beroepen zoals zorg.

Cruciale beroepsgroepen

Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg, onderwijs, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang op de eigen school en of kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.
Café's en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines. Hotels blijven vooralsnog wel open. Ook bezorg- en afhaalrestaurants mogen open blijven.

Sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops sluiten eveneens tot en met maandag 6 april.

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren, ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.

Waardering voor vele acties

Burgemeester Arie van Erk waardeert de vele acties die inwoners, ondernemers en organisaties al hebben genomen. “De maatregelen die het kabinet getroffen heeft om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben grote invloed op ons dorp. Ik ben blij te zien dat zoveel mensen hun verantwoordelijkheid nemen.” 


Kijk voor meer informatie rond corona op www.rijksoverheid.nl/actueel en de site van de gemeente www.hillegom.nl. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>