Afbeelding

Alle scholen, sportclubs en café's en restaurants dicht om coronavirus

Algemeen

Vanaf maandag gaan alle scholen en sportclubs in Nederland dicht in strijd tegen het coronavirus, in ieder geval tot en met 6 april. De ministers Arie Slob (Onderwijs) en Bruno Bruins (Medische Zorg) hebben dat zondagmiddag 15 maart om 17.30 uur bekendgemaakt in een persconferentie. Veel scholen hadden aangedrongen op het sluiten van de scholen.

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Scholen gaan van maandag 16 maart tot en met 6 april dicht. Uitzondering is de opvang van kinderen van ouders in essentiële beroepen zoals zorg.Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg, onderwijs, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang op de eigen school en of kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.
Cafés en restaurants moeten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines. Hotels blijven vooralsnog wel open. Ook bezorg- en afhaalrestaurants mogen open blijven. Sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops sluiten eveneens vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april
Alle bestaande maatregelen worden een week verlengd, tot en met 6 april.

Afstand bewaren
Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren, ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
Kijk voor meer informatie rond corona op www.rijksoverheid.nl/actueel.

Uit de krant