Logo dehillegommer.nl
Het stralende paar met burgemeester Arie van Erk. | Foto: Annemiek Cornelissen.
Het stralende paar met burgemeester Arie van Erk. | Foto: Annemiek Cornelissen. (Foto: ac)

Jaap en Anneke Parlevliet-Bulk 60 jaar een paar

Anneke Parlevliet-Bulk (86) en Jaap Parlevliet (87) vierden 18 december de dag dat zij zestig jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Door Annemiek Cornelissen

Omdat De Hillegommer in de week van 18 december 2019 niet meer verscheen in de 'normale' editie, alsnog een foto en natuurlijk het verhaal van het bruidspaar dat bezoek kreeg van burgemeester Arie van Erk. Deze maakte zijn opwachting met een mooi boeket bloemen en werd getrakteerd op een lekker gebakje. Na afloop waren de bruid en bruidegom heel enthousiast. "Wat een fantastische burgemeester hebben wij toch. Hij zat lekker op zijn gemak!" Op zaterdag 21 december werd het huwelijksjubileum gevierd in De Rustende Jager in Nieuw Vennep.

Anneke Parlevliet-Bulk werd in Nieuw Vennep geboren en komt uit een gezin met nog twee zussen en een broer. Vader Cor en moeder Anna hadden een boerderij en leefden van de akkerbouw.

Ook de bruidegom komt uit een boerengezin. Zijn ouders hadden een boerderij aan de Hillegommerdijk in Beinsdorp, toentertijd was dat nog Nieuw Vennep.

De vonk sloeg over tijdens het dansen

Jan en Mien Parlevliet hadden twee zonen en drie dochters. Anneke en Jaap kenden elkaar oppervlakkig, toen ze elkaar tegenkwamen op Koninginnedag op een feest in De Beurs in Hoofddorp. "Dat was toen nog op 30 april. Er was een voorstelling en daarna gingen we dansen en sloeg de vonk sloeg over. We spraken af om samen te gaan ringsteken. Ik bakte er niks van, maar vond het alleen maar leuk om met elkaar te zijn."

Het koppel kreeg verkering en tweeënhalf jaar later gingen ze trouwen op het gemeentehuis van Hoofddorp. "We werden getrouwd door de toenmalige Burgemeester Van de Wilgen. Ik was toen in dienst van de gemeente als schooltandartsassistente", vertelt de bruid. Het kersverse stel ging wonen op de boerderij van de ouders van Jan. "Zo ging dat indertijd. De boerderij ging automatisch over. Mijn ouders kochten een woning en wij konden er wonen. Later is dat ook gebeurd met mijn zoon Jan. Hij heeft het bedrijf weer van ons overgenomen en nu zit onze kleinzoon Jur ook in het bedrijf. Het is dus een echt familiebedrijf."

Appeltaart en stoofpeertjes

Anneke en Jan kregen een zoon en een dochter en hebben een kleinzoon. Jan is nu dertig jaar uit het bedrijf, maar is nog wel heel actief. Hij is al jaren vrijwilliger bij het museum in Hoofddorp. "Eerst deed ik rondleidingen en nu zit ik in het team van de schoonmaak en loop achter de dweilmachine."

Verder houdt Jan de tuin van zijn woning nog helemaal zelf bij. Anneke heeft ook 25 jaar als vrijwilliger bij het museum gewerkt achter de balie. Haar grote passie is koken en het in huis gezellig maken. "Koken kan ze heel goed hoor. Ik vind alles lekker wat ze maakt, maar favoriet zijn haar appeltaart en de stoofpeertjes."

Amerika en Nieuw-Zeeland

De bruidegom spelt ook de hele krant uit en leest vakbladen. Ze hebben de afgelopen jaren de hele wereld doorgereisd.

"In de winter zaten we op de Canarische eilanden. In de zomer bezochten we familie in Amerika en Nieuw-Zeeland. We gaan nog steeds weg hoor, maar nu doen we riviercruises, dat is makkelijk en lekker rustig. We gaan altijd samen. We hebben een mooi leven. We hebben hard gewerkt, maar zijn nog steeds gezond en dat is heel fijn!"

Meer berichten