Kerstbomen de versnipperaar in | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: Eric-Jan Geertsen.
Foto: Eric-Jan Geertsen. (Foto: )

Kerstbomen de versnipperaar in

Door Scoutinggroep Tjarda en medewerkers van de Meerlanden werden zaterdag 4 januari voor het eerst samen kerstbomen verzameld in Hillegom.


In verschillende wijken waren Kerstboominzamelingspunten ingericht waar bewoners hun oude kerstboom kwijt konden, aangeduid met een bord.

Ook werd met behulp van een aantal bakfietsen de wijk "schoongeveegd" door bomen te verzamelen en naar het inzamelpunt te brengen. Daar werden de bomen de versnipperaar in geduwd.

Bomen waar een kruis aan gespijkerd was of met kluit, werden gelijk de perswagen in gegooid, want anders gaat de versnipperaar kapot.

Landelijk bleek dat een kerstboom van meer dan twee meter opmerkelijk geliefd was. Ongeveer een vijfde van alle verkochte kerstbomen was een boom van deze grootte. In 2018 was dat gemiddeld nog een stuk lager.

De vraag naar de grotere kerstboom blijft stijgen. Veel mensen kochten er een kleine boom 'bij', voor in de hal of op de kamer van de kinderen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>