Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Vaccineren of niet?

Prikwijzer.nl is de de digitale hulp om te checken of pneumokokkenvaccinatie noodzakelijk is. Het seizoen voor griep en longontsteking is weer begonnen. Daarom lanceert MSD Prikwijzer.nl. Hierop staat informatie over de pneumokok en vaccinatie.

De Gezondheidsraad adviseert vaccinatie tegen pneumokokken voor 60-plussers, of volwassenen met een verminderde afweer (Bron: Advies Gezondheidsraad (februari 2018) – Vaccinatie van ouderen tegen pneumokokken).

Deze vaccinatie kan (ernstige) infecties zoals longontsteking en hersenvliesontsteking voorkomen. De pneumokok is een bacterie die normaal gesproken in de neusholte zit. Gezonde mensen worden er niet ziek van. Maar vooral bij kinderen, 60-plussers en mensen met een verminderde afweer kan de bacterie tot infecties leiden (Bron: LCI/RIVM – Richtlijn pneumokokkenziekte-invasief). Elk jaar komen door de bacterie 2.600-5.600 65-plussers in het ziekenhuis terecht met een longontsteking (Bron: Advies Gezondheidsraad (februari 2018) – Vaccinatie van ouderen tegen pneumokokken)

Prikwijzer.nl zet alle informatie op een rijtje. Op de site staat ook een vragenlijst. Al meer dan een eeuw is MSD, als grootste geneesmiddelenbedrijf in Nederland, actief betrokken bij gezondheid voor mensen én dieren. Met geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieën, producten en diensten werkt het bedrijf mee aan een gezonde wereld. MSD loopt voorop in het onderzoek om de preventie en behandeling te verbeteren van ziekten die de wereld bedreigen, zoals kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, nieuwe dierziekten, de ziekte van Alzheimer en infectieziekten zoals HIV en ebola.


MSD biedt innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. Ze zijn actief betrokken bij een betere toegang tot gezondheidszorg. Dat doet MSD met uitgebreid beleid, programma's en samenwerkingsverbanden. MSD bedenkt slimme oplossingen om geneesmiddelen optimaal in te zetten en zoekt naar nieuwe behandelingen voor ziektes waar nog geen antwoord op is.


Het moederbedrijf van MSD in Nederland is het Amerikaanse Merck & Co. Inc., met hoofdkantoor in Kenilworth, N.J., U.S.A. In Nederland heeft MSD vestigingen in Haarlem, Oss, Boxmeer en De Bilt. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl.

Meer berichten