Logo dehillegommer.nl
| Tekst en foto met dank aan Fimke Anthoni
| Tekst en foto met dank aan Fimke Anthoni

Ballerina's stelen de show in de Muze

Eindelijk mochten ze in een witte tutu het toneel op, de kleine sneeuwmannetjes van juffrouw Irene: zaterdagavond 16 november en zondagmiddag 17 november traden de dansers van balletschool Martha de Rijk op in theater de Muze te Noordwijk met een bewerking van het sprookje 'de sneeuwman' van auteur Raymond Briggs, verteld door Paulien van de Vlugt.

Het verhaal gaat over een meisje dat tijdens de winter een sneeuwpop maakt in de tuin. Plotseling komt de sneeuwman tot leven. Het meisje neemt de sneeuwpop mee naar school waar een les aardrijkskunde gegeven wordt over het klimaatprobleem. Het meisje en de sneeuwman besluiten op reis te gaan om de kwetsbaarheid, de aantasting maar ook de kracht van de aarde te aanschouwen. Samen vliegen ze de hele wereld over. Ze vliegen over land, zee en door de lucht; van de zuidpool tot Afrika. 250 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 60 jaar dansten mee met deze ontroerende vlucht naar de verbeelding.

Een heel jaar hebben zij en hun docenten hard gewerkt aan deze voorstelling, met prachtige vaak zelfgemaakte en zelfbedachte kostuums en decors.

Een mix van dansen kwam voorbij, van klassiek ballet, streetdance, jazzballet en tapdans. De dansers en alle andere leerlingen en docenten kunnen met heel veel trots terugkijken op een leerzame en prachtige voorstelling.

Meer info over het optreden: www.balletschoolmarthaderijk.nl.

Meer berichten