Doe jij ook mee aan de Santa Run? | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Aart Koelewijn, Klaas Slootweg en Hans Hartveld zijn er helemaal klaar voor!
Aart Koelewijn, Klaas Slootweg en Hans Hartveld zijn er helemaal klaar voor! (Foto: Esther Akerboom)

Doe jij ook mee aan de Santa Run?

HILLEGOM ♦ Vijfhonderd kerstmannen die met z'n allen een warming-up doen en daarna gezamenlijk een parcours van zo'n twee kilometer afleggen en een feestje achteraf, dat zien Hans Hartveld en Aart Koelewijn van de Rotaryclubs Hillegom/Lisse/Bollenstreek en centrummanager Klaas Slootweg helemaal zitten. Zij organiseren gezamenlijk de Santa Run die op 14 december in Hillegom plaatsvindt.

Door Esther Akerboom

Het is voor Hillegom een primeur, maar de Santa Runs worden al sinds 2008 in het hele land georganiseerd door Rotary Clubs. De opbrengst van dit evenement is altijd voor een goed doel. In Hillegom zijn dat de voedselbanken van Hillegom en Lisse en de Nierstichting.

Slootweg stelt zich wat de organisatie betreft bescheiden op. "Ik heb slechts een faciliterende rol in de Santa Run, maar we zorgen wel voor een leuke middag voorafgaand aan de run om zoveel mogelijk bezoekers naar het centrum te krijgen. Zo is er een levende kerststal, een ganzenhoeder met ganzen, veel muziek, een elektrische kindertrein, een springkussen en een speciaal kerstteam met leuke activiteiten voor kinderen. De Santa Run sluit hier uitstekend op aan."

Ook de mannen van de Rotary zijn heel enthousiast. "Met drie Rotary Clubs, want ook Jongerenafdeling Rotaract doet mee, en het centrummanagement, zijn we met 100 man in touw om de goede doelen te steunen, maar ook om het centrum en de ondernemers een boost te geven. Er doen al heel veel bedrijven mee om dit alles mogelijk te maken, door bijvoorbeeld kaartjes te verkopen, de pakken te distribueren, een wc ter beschikking te stellen of erwtensoep uit te delen. We hopen dat er nog meer bedrijven mee willen doen. En we zijn blij met de Rabobank als hoofdsponsor", zegt Koelewijn.

De Santa Run is een funrun voor jong en oud, of je nou wilt rennen, lopen of met een scootmobiel rijdt. De start is midden in het dorp op het Henry Dunantplein. Na een warming-up met muziek en een energieke peptalk lopen alle deelnemers over het uitgezette parcours dwars door het centrum langs de leuke plekjes van Hillegom. Het parcours is zo'n 2 kilometer lang. De deelnemers kunnen zelf beslissen of zij het een, twee of drie keer afleggen. Het gaat volgens de Rotary niet om de winst, maar wel om de gezelligheid en de mooie plaatjes die het evenement oplevert. "We hopen dat mensen er een mooie herinnering aan overhouden", zegt Slootweg. Tijdens de run zorgen een dj, vele marktkraampjes en winterspelactiviteiten voor entertainment en na afloop is er een geweldige afterparty in après-skistijl in Villa Flora. Iedereen die verkleed is als een kerstfiguur mag gratis naar binnen, ook als je niet met de Santa Run hebt meegedaan. Wil jij meedoen? Schrijf je in op hillegom.rotarysantarun.nl. Voor 10 euro ontvangt elke deelnemer een Santa-pak. De loop start om 17.00 uur en duurt tot uiterlijk 19.00 uur. Direct aansluitend begint de afterparty.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>