Bollenstroom heropend mede dankzij inzet vele vrijwilligers | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Anita van Duin en Fred van Trigt tussen een aantal medewerkers en vrijwilligers van de Bollenstroom. | Foto: Diana Maas
Anita van Duin en Fred van Trigt tussen een aantal medewerkers en vrijwilligers van de Bollenstroom. | Foto: Diana Maas

Bollenstroom heropend mede dankzij inzet vele vrijwilligers

n 'Zonder de parochie was dit niet mogelijk'

Hillegom n Het Ontmoetingscentrum bestaat al enige jaren, maar moest vanwege herinrichting verdwijnen aan de Monseigneur van Leeuwenlaan.

Door Diana Maas

Er is hard gewerkt in het pand aan de Mariastraat en het is inmiddels zo goed als gereed. De Bollenstroom is een plek voor mensen die kwetsbaar zijn of zoals zij het zelf noemen 'mensen met een haperend brein'. "Zij zijn hier welkom en ook hun familie en vrienden", vertelt programmacoördinator Anita van Duin weten. "Met elkaar werken ze aan zelf- en samenredzaamheid zodat iemand zo lang en prettig mogelijk thuis kan blijven wonen. Welbevinden staat voorop en iedereen is waardevol. Er hoeft niets en alles mag. En vanmiddag is het feest!"

Vorige week was er feest voor alle deelnemers. Van Duin vertelt: "Er komen hier wel twintig deelnemers per dag." Deze middag werden zij getrakteerd op een hapje en een drankje en er werd live gezongen door zangeres Monique, die allerlei songfestivalliedjes ten gehore bracht. Voor veel aanwezigen volop reden om mee te zingen en zelfs te dansen.

Aan het einde van de middag was het tijd voor de officiële openingshandeling, die werd verricht door Van Duin. Zij vertelde dat er momenteel drie vaste medewerkers werkzaam zijn en zo'n twaalf vrijwilligers: "Maar wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken. Dus mensen: aanmelden mag!"

"Bovendien", vervolgde ze, "had dit alles niet tot stand kunnen komen zonder de hulp van de parochie en dus een bijzonder woord van dank aan hen."

Wethouder Fred van Trigt en directeur wijkzorg en dagbesteding, Inge Veenstra, volgden met een dankzegging aan iedereen die zo hard hebben gewerkt waardoor De Bollenstroom heropend kon worden. Zij sloten hun speech af met een gelukwens voor de toekomst.

"Als bepaalde delen van de hersenen niet meer functioneren, vraagt dat om een andere manier van contact maken. Daarvoor kun je terecht bij de Bollenstroom," benadrukt Van Duin.

Het centrum is aan in het voormalig klooster Mariaoord aan de Mariastraat en is iedere werkdag geopend. Meer info: www.zorgbalans.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>