Bep en Joop Wierda 70 jaar getrouwd | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Burgemeester Arie van Erk feliciteert 11 november het echtpaar Joop en Bep Wierda-Van den Bosch.|  Foto en tekst: Piet de Boer.
Burgemeester Arie van Erk feliciteert 11 november het echtpaar Joop en Bep Wierda-Van den Bosch.| Foto en tekst: Piet de Boer. (Foto: )

Bep en Joop Wierda 70 jaar getrouwd

Hillegom ♦ Joop (90) en Bep Wierda-Van den Bosch (89) zijn een platina bruidspaar: 70 jaar! Het echtpaar kreeg twee dochters, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. De bruid straalt als ze terugdenkt aan het huwelijksjubileum 10 november in Vogelenzang.

Precies op de trouwdag. Er was een bijzondere aanleiding voor het huwelijk in 1949. Joop zou waarschijnlijk in dienst moeten. Hij overlegde met Bep en ze besloten het huwelijk te vervroegen. De bruidegom was twintig toen hij huwde, Bep negentien. Dan konden ze sparen was het plan. ''Ik kreeg dubbel uitbetaald, als ik getrouwd was'', glimlacht Joop. De lichting waar hij toe behoorde, hoefde echter niet op te komen. Een teleurstelling, maar hij kon gelukkig opnieuw aan de slag in het bedrijf van zijn vader.

Veel van huis

Later nam hij het bedrijf over en richtte zich voornamelijk op internationale transporten van bollen en planten. ''Door heel Europa. Ik was vaak van huis''. Zijn vrouw vult aan: ''We hebben samen hard gewerkt maar zijn altijd gelukkig geweest.'' Het geheim? ''Ups en downs hebben samen oplossen en we zijn altijd met iedereen goed geweest'', zegt mevrouw Wierda. Ze wijst. ''Kjk maar naar de enorme hoeveelheid kaarten.'' Het is vandaag, 11 november, een drukte van belang in het appartement als burgemeester Arie van Erk het echtpaar komt feliciteren en de bos bloemen overhandigt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>