Logo dehillegommer.nl
De bollen gaan de grond weer in. 25 april 2020 rijdt het corso door de streek. | Foto: pr
De bollen gaan de grond weer in. 25 april 2020 rijdt het corso door de streek. | Foto: pr (Foto: )

Corsobestuursleden planten hyacinten

Het najaar is dé tijd om bloembollen te planten. Het Bloemencorso Bollenstreek kan dan natuurlijk niet achterblijven en dus hebben een aantal corsobestuursleden afgelopen week de eerste hyacinten geplant voor het komende corso.

Het planten van de hyacintenbollen vond plaats op het land van kweker Wed. A. van Haaster en Zonen. Ted Kortekaas, die als bestuurslid verantwoordelijk is voor de bloemen, stelt dat kwekers zoals Wed. A. van Haaster en Zonen ontzettend belangrijk zijn voor het corso. "Ieder jaar weer stellen zij hun prachtige hyacinten en andere bolbloemen zoals dubbele tulpen en narcissen beschikbaar, zodat wij de praalwagens hier kleurrijk mee kunnen overdekken. Dit maakt van het Bloemencorso Bollenstreek uniek en bovendien tot een Lentefeest waarvan iedereen mag genieten."

De 73ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft het thema Freedom. De praalwagens zijn hierop geïnspireerd. Het verlichte corso rijdt op vrijdagavond 24 april in Noordwijkerhout. Op corsozaterdag 25 april rijdt het corso zijn meer dan 40 km lange tocht van Noordwijk naar Haarlem. Zondag 26 april zijn de praalwagens nog de hele dag in het stadscentrum van Haarlem te bezichtigen.

Meer berichten