Bouw 120 woningen in plan Elzenhof | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Artist impression van de nieuwbouw
Artist impression van de nieuwbouw (Foto: )

Bouw 120 woningen in plan Elzenhof

"In de basis is dit een prachtig plan binnen het doel van het realiseren van een woonzorg zone voor mensen met een zorgvraag. Maar ook voor mensen die niet hulpbehoevend zijn maar gewoon in een mooie en leuke wijk willen wonen. Of je wel of geen zorgvraag hebt, jong of oud bent, alleenstaand of een gezin hebt, een koop- of een huurhuis zoekt, je kunt in dit bouwplan, Elzenhof genaamd, in al deze gevallen terecht."

Door Jos Draijer

Aldus wethouder Anne de Jong over het bouwplan voor een nieuwe woonzorgzone op het terrein tegenover Bloemswaard waar vroeger de Paulus LTS was gehuisvest.

Het bouwplan betreft laatste fase van de ontwikkeling van de woonzorgzone Elsbroek-Zuid. Gebiedsontwikkelaar AM en de gemeente Hillegom hebben daartoe een reserveringsovereenkomst gesloten. Hierbij staat het realiseren van een gemengde inclusieve wijk centraal. In totaal gaat het om 40 zorgappartementen, 35 levensloopbestendige appartementen en 45 grondgebonden woningen. Naar verwachting is dit bouwplan een passend antwoord op de bestaande woningbehoefte. Wie de appartementen gaat beheren is nog onderwerp van gesprek tussen ontwikkelaar, beleggers en de gemeente, vertelt De Jong.

Prijzen nog niet bekend

Het plan kent geen sociale huurwoningen, maar 75 zogenaamde 'middel dure' huurappartementen met een huur tussen de 700 en 1100 euro per maand. De 45 vrije sector koopwoningen bestaan uit 27 rijwoningen en 18 twee-onder-een-kap woningen, waarvan de prijzen nog niet bekend zijn.

De woningen zijn gasloos en energiezuinig. Er worden waterdoorlatende tegels gebruikt om in te spelen op klimaatverandering. Er wordt daarnaast ruimte gecreëerd voor initiatieven met deelauto's en uitbreidbare laadpalen voor elektrische auto's.

De start van de bouw staat gepland voor de tweede helft van 2021. Voorafgaand aan de bouw is er de komende periode overleg met omwonenden en belangenorganisaties over de inrichting van het gebied.

Donderdag 21 november wordt van 17.30 uur tot 19.30 uur in woonzorggebouw Bloemswaard aan de Garbialaan een informatiebijeenkomst gehouden voor omwonenden en belangstellenden waarbij de bouwplannen worden gepresenteerd.

Het is nog even wachten totdat de site klaar is. De naam is wel bekend: www.woneninelzenhof.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>