Fred van Trigt (r) met Sofie van der Reep en Hans Innemee. Links Joke Ricek en Ine van Tienen. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen.
Fred van Trigt (r) met Sofie van der Reep en Hans Innemee. Links Joke Ricek en Ine van Tienen. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen.

Van Trigt onthult Het Gesprek

Algemeen

Wethouder Fred van Trigt onthulde 16 oktober bij Parkwijk 'Het Gesprek', van Hans Innemee. Het kunstwerk heeft een plek gekregen in het plantsoen van Parkwijk. Bij de onthulling werd de wethouder geassisteerd door Joke Ricke, directeur van Hozo, het jongste meisje uit de straat, de 6-jarige Sofie van der Reep en een bewoonster van Parkwijk, Ine van Tienen. Het kunstwerk bestaat uit twee vogels van verschillende grootte, in de vorm van stoelen. Het verbeeldt een ontmoeting van jong en oud, die met elkaar in gesprek zijn.

In 2017 werd voor woonzorgcentrum Parkwijk een nieuw gebouw gerealiseerd. De gemeente Hillegom wil nieuwbouw verrijken met een beeldend kunstwerk omdat dat bijdraagt aan de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de leefomgeving.

Wethouder Fred van Trigt haalde aan blij te zijn met het kunstwerk bij Woonzorgcentrum Parkwijk. "Bloemswaard had al een kunstwerk, flessenpost en Parkwijk kon natuurlijk niet achterblijven. Wij als gemeente zijn heel blij met het thema van dit kunstwerk, een verbinding tussen jong en oud. We hechten ook veel waarde aan kunst in de zogenaamde openbare ruimten. Dit kunstwerk beeldt twee stoelen uit en is tot stand gekomen mede door de inbreng van de kunstcommissie, die weer op volle sterkte is. Dit juichen we ook enorm toe". Volgens van Trigt wordt door de kleine kip en de grote kip de ontmoeting tussen jong en oud door de kunstenaar heel goed weergegeven. "Hans Innemee is bekend geworden doordat hij kippen maakt, net als Dick Bruna door zijn konijnen. Door middel van dit prachtige kunstwerk heeft Innemee deze ontmoeting goed weergegeven, het is herkenbaar voor iedereen en ik wens iedereen veel kijkplezier toe". Hans Innemee vertelde dat hij dertig jaar geleden de kip als hoofdkarakter heeft gekozen van zijn kunstwerken. "De kip is een soort oervogel en ook in dit kunstwerk heb ik deze terug laten komen. Het beeld twee stoelen uit en al doende heb ik de zittingen een hoek gegeven, waardoor je er niet op kunt zitten. Er zitten 150 werkuren in en ik ben trots en verguld dat mijn kunstwerk dit mooie plekje heeft gekregen".

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant