Wethouder Fred van Trigt en Bas Klarenbeek. | Foto: Sven van der Vlugt.
Wethouder Fred van Trigt en Bas Klarenbeek. | Foto: Sven van der Vlugt. Foto: Sven van der Vlugt

Bezoek aan student-patissier Bas Klarenbeek

Algemeen

Wethouder Fred van Trigt bezocht vorige week student-patissier Bas Klarenbeek in zijn trainingsruimte aan de Hoofdstraat.

Dit was om Bas succes te wensen bij de WorldSkills, het wereldkampioenschap voor mbo-studenten. "Ik vind het echt een enorme prestatie die Bas neerzet. Op zo'n jonge leeftijd met zijn talent al zulke mooie dingen doen. Fantastisch dat iemand uit onze gemeente dit zo bereikt. Ik wens hem dan ook heel veel succes in Rusland", liet Van Trigt weten.

De WorldSkills vinden dit jaar plaats van 22 tot en met 27 augustus in Kazan in Rusland. Bij de WorldSkills, is Bas één van de dertig nationaal kampioenen uit 27 vakrichtingen, waaronder patissier, metselaar, stukadoor, bloembinder, meubelmaker en lasser.

Bas volgt de opleiding patisserie aan het Horizon College in Heerhugowaard en werd dit jaar voor de tweede keer Nederlands Kampioen Patisserie voor MBO-studenten.

"Door wedstrijden blijf ik mezelf ontwikkelen", zegt Bas. "Dit vak is veel meer dan je van buitenaf denkt en ziet. Het is zó gaaf om elke dag met creativiteit van voeding iets heel moois te maken, dat smaakvol is en dat iemand zijn dag blijer kan maken.

Wedstrijden doe je normaliter voor jezelf. Deze WK is heel speciaal omdat ik nu uitkom voor Nederland en ik was daarom nog meer gemotiveerd om mij goed voor te bereiden.

Dat kon gelukkig in Hillegom met hulp van Chocolaterie Pierre in de voormalige winkelruimte. Het was heerlijk om in deze geschikte ruimte op loopafstand van huis te kunnen trainen samen met mijn coach toppatissier Jeroen Goossens uit Almere en Cees Bakker, expert internationale vakwedstrijden en docent patisserie in Rotterdam. Als ik tijdens de voorbereiding ergens een uitdaging had, kon ik gelukkig rekenen op de steun van menig Hillegommer. Dat was Fantastisch!"

Uit de krant