Deelnemers Taalcafé in de Heemtuin | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
De gemeente heeft in 1980 de tuin overgenomen en zo veel mogelijk de natuur zijn gang laten gaan. | Foto: pr
De gemeente heeft in 1980 de tuin overgenomen en zo veel mogelijk de natuur zijn gang laten gaan. | Foto: pr (Foto: Picasa)

Deelnemers Taalcafé in de Heemtuin

Als afsluiting van het jaar was er voor de bezoekers van het Taalcafé vorige week een excursie naar de Heemtuin. Het bleek dat praktisch niemand dit pareltje van Hillegom kende.

Lopend vanaf de bibliotheek aan de Sportlaan, via de Belt en de Ringvaart, kwam de groep van 18 personen inclusief vier 'docenten', om half twee aan in de Heemtuin in Elsbroek. Willem van Griethuyzen heette de groep welkom en vertelde volop over het ontstaan en ontwikkeling van de tuin. Het bankje aan de Ringvaart was een mooi punt om van wat meegebrachte aardbeien en meloen te snoepen. Daarna vertelde Van Griethuyzen over de bijen, die door twee imkers worden gehouden. Aan de zuidkant van de heemtuin is nog een vlindertuin. Op de terugweg werd verteld over de moerascypres met zijn luchtwortels en wees Van Griethuyzen op een dode boom met gaten die de bonte specht heeft uitgehakt als nestholte. Tot en met september is de Heemtuin op maandag tot en met donderdag open van 8.00 tot 16.00 uur, op zondag van 14.00 – 17.00 uur; dan is er een vrijwilliger.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>