'We zagen elkaar en het was aan' | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Het diamanten paar onder de versierde boog bij de voordeur van hun huis. | Foto: Annemiek Cornelissen.
Het diamanten paar onder de versierde boog bij de voordeur van hun huis. | Foto: Annemiek Cornelissen.

'We zagen elkaar en het was aan'

BEINSDORP ♦ Jannie (83) en John (84) van der Lans- Buckens vieren op dinsdag 30 juli het feit dat zij zestig jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt in de Jozefkerk in Hillegom. Een half jaar eerder, op 24 december 2018 trouwden zij echter op het Hillegomse gemeentehuis. Zo ging dat indertijd. John had een eigen Dahliakwekerij en dit leverde hem belastingvoordeel op. "Het huwelijk in de kerk wordt geteld hoor, daar had Jannie haar mooie jurk aan", aldus John.

Door Annemiek Cornelissen

Jannie is een geboren en getogen Beinsdorpse, terwijl John uit Lisserbroek komt. Ze komen beiden uit een groot gezin van negen kinderen. John uit een gezin van zeven jongens en twee meisjes en Jannie uit een gezin van vier jongens en vijf meisjes. John en vier van zijn broers werkten 'in de Dahlia's': niet zo verwonderlijk, want hun vader was bollenkweker. Jannie werkte als huishoudelijk medewerkster en was ook nog eens zo'n 60 uur in hun eigen bedrijf actief. "Zo ging dat in die tijd". Ze leerden elkaar kennen in Hillegom, tijdens een wandeling op zondag in de Hoofdstraat. "Dat deden we iedere week. Jongeren gingen daar 'slenteren'. Dan liepen we van het politiebureau tot het postkantoor en weer terug. We zagen elkaar en het was "aan". Mijn vader zei: als het een stoere vent is komt-ie op nieuwjaarsdag een bakkie koffie drinken. En dat heeft hij gedaan. Vijf jaar later zijn we getrouwd."

Samen tienduizenden kilometers op de elektrische fiets

Het kersverse stel ging inwonen bij mevrouw Philippi, die een kruidenierswinkel had aan de Venneperweg. Hier werden zoon Ronald en dochter Marjan geboren. Vier jaar later betrok het gezin een andere woning, vijf deuren verder aan de Venneperweg 1339 en daar werd dochter Jolanda geboren. Inmiddels heeft het echtpaar ook zes kleinkinderen en een achterkleinkind en wonen ze sinds 2009 in de seniorenwoning aan de Rietkraag. Jannie en John hebben allebei een elektrische fiets hebben al tienduizenden kilometers op de teller staan. Ze hebben in april nog aan de fietsdriedaagse meegedaan van de Bollenstreek. Iedere morgen gaat John naar zijn groentetuin vlakbij de ijsbaan in Beinsdorp. Jannie lees graag en maakt puzzels uit puzzelboekjes. In het verenigingsleven zijn beiden heel actief geweest. John was twee keer Prins Carnaval bij Carnavalsvereniging De Knaalkikkers, was baanveger bij de ijsbaan en was voorzitter van Ijsclub Juliana. Ook heeft hij jarenlang geklaverjast in Dorpshuis 's Eiland, terwijl Jannie er al 43 jaar sjoelt. Ook heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan in het Dorpshuis en was ze bestuurslid van de Beinsdorpse speeltuin. Een actief Diamanten Bruidspaar dus dat geniet van het leven. Jannie kookt nog iedere dag zelf en John smult het liefst van haar runderlapjes, sperzieboontjes en aardappeltjes. "Maar ze is zo goed in koken, ze mag me alles wel voorzetten!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>