Big Brother voor extra toezicht | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Wie weet zijn er in de wijk rond Mendeldreef beveiligingscamera's waar de jongens op te zien zijn.
Wie weet zijn er in de wijk rond Mendeldreef beveiligingscamera's waar de jongens op te zien zijn.

Big Brother voor extra toezicht

Hillegom krijgt twee mobiele camera's om mee te kijken in de openbare ruimte. De camera's ondersteunen daarmee het toezicht op plekken waar dat nodig is, bijvoorbeeld bij overlast of samenscholing.

Met de camera's hebben de politie en de gemeente een paar extra ogen, daar waar overlast wordt ervaren. De politie heeft de mogelijkheid om de beelden direct uit te kijken. De beelden kunnen ook terug gekeken worden. Met dit mobiel cameratoezicht komt de gemeente tegemoet aan inwoners die veelvuldig overlast ervaren van bijvoorbeeld samenscholing.

Aan de hand van politiecijfers en meldingen van inwoners en ondernemers worden de locatie waar de camera's komen te hangen bepaald.

De camera's zijn 3 juli opgehangen bij de parkeerplaats tegenover Bloemswaard en de Kwekerij. In de dagen daarna zullen de camera's aan gaan voor maximaal twee maanden.

De privacyregelgeving is van toepassing op het cameratoezicht. Dit betekent dat er borden met 'cameratoezicht' hangen in de gebieden waar gefilmd wordt. De beelden worden 28 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>