Tropisch Hillegoms Muziekfeest | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Ook in de middag is het volle bak voor het podium bij het Hof. | Foto: Remco Out.
Ook in de middag is het volle bak voor het podium bij het Hof. | Foto: Remco Out. (Foto: )

Tropisch Hillegoms Muziekfeest

Temperaturen van meer dan 30 graden, een lang van tevoren uitverkocht evenement en een zonovergoten Hoftuin: de organisatie van het Hillegoms Muziekfeest kijkt terug op een meer dan geslaagd evenement.

Door Annemiek Cornelissen

Ruim 4760 bezoekers stonden zaterdag voor het podium in de Hoftuin. De line up met The Night Flight, een fantastische band met onder andere de Hillegomse zangeres en zangcoach Judith van Drunen trad drie keer op. Van Drunen straalde: "Vorig jaar hadden we ons debuut op het Hillegoms Muziekfeest en dan is het een hele eer, dat je het jaar erop weer wordt gevraagd. In je eigen dorp optreden, voor je eigen publiek is echt het gaafste wat er is, ik heb er weer enorm van genoten."

Verder zorgden Pascal Redeker, Sieneke, Rob van Dam, Wolter Kroes, Christa kerdijk, Frans Bauer en de Snollebollekes voor een prachtige muzikale avond. Voor Rob van Dam was het de derde keer dat hij op het Hillegoms Muziekfeest stond. "Kijk eens naar dat publiek. Dat is de droom van iedere artiest. Dit zijn geen optredens van dertien in een dozijn. Dit is gewoon één groot feest", vertelt de zanger, die voor zijn optreden zich nog even tussen het publiek begaf om bekenden de hand te schudden. "Ik heb mijn repertoire zeker aangepast voor dit optreden. De handjes moeten wel de lucht in hoor. Ik heb zelfs The Pianoman van Billy Joel in mijn repertoire opgenomen."

Van Dam is in het dagelijks leven onderwijzer, maar zingen is zijn passie. Hij heeft over optredens niet te klagen en heeft er heel veel in de regio. "Ik sta voor groep 7 van de Crayenesteschool. Dat vind ik heerlijk om te doen, maar zingen ook. Ik heb deze maand iedere week een optreden gehad en het Hillegoms Muziekfeest is toch wel het hoogtepunt geweest."

Pascal Redeker sprong al heel snel van het podium en begaf zich al zingend in het publiek. In een mum van tijd wist hij een polonaise te creëren. "Wat een te gek publiek is dit zeg, wat een sfeertje is het hier, ik vind het echt superleuk. Wat zijn de mensen in Hillegom enthousiast. Ik zal hier altijd wel willen staan. Toen ik zag hoe enthousiast iedereen was dacht ik waarom niet, ik spring gewoon dat podium af."

Christa Kerdijk uit Lisse, was maar wat trots dat zij was gevraagd om op het Hillegoms Muziekfeest op te treden. "Ik vind het een enorme eer en heb geprobeerd er een feestje van te maken door mijn repertoire te laten bestaan uit een aantal dans klassiekers, Abba nummers en het mooie nummer Kleine Jongen, van André Hazes."

Een goede keuze, want de zangeres had het publiek al snel op haar hand. Voor Martijn stam was het Hillegoms Muziekfeest niet onbekend. Hij staat er ieder jaar al op het podium. Alleen deze keer mocht hij voor de eerste keer het evenement presenteren en dat ging hem heel goed af. Enthousiast en spontaan praatte hij het geheel aan elkaar en ook zong hij een setje. Volgens Martijn Stam was hij best wel zenuwachtig. "Het is niet niets om voor 4760 mensen te staan met een microfoon in je hand. Normaal pak ik de microfoon, start de muziek en ga ik zingen. Dit is heel wat anders. Toen ik gevraagd werd dacht ik eerst, dit is een grap, maar ze waren bloedserieus. Ik heb me goed ingelezen van te voren, zodat ik van alles artiesten wat kon vertellen en ik kan alleen maar zeggen het was kicken."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>