Doek valt voor Crescendo | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Op 4 mei dit jaar speelde Crescendo, zoals ieder jaar, tijdens de herdenkingsbijeenkomst. | Foto: archief, Remco Out
Op 4 mei dit jaar speelde Crescendo, zoals ieder jaar, tijdens de herdenkingsbijeenkomst. | Foto: archief, Remco Out

Doek valt voor Crescendo

Het was voor veel leden een emotionele bijeenkomst vorige week in verenigingsgebouw De Drempel. Uiteindelijk is na lang beraad besloten tot ontbinding van de vereniging.

Zoals ieder vereniging kende Crescendo goede en slechtere jaren. De laatste jaren daalde het ledental enorm en de aanwas van nieuwe muzikanten of leerling muzikanten was beperkt. Wel werd er ondanks de kleine bezetting actief muziek gemaakt.

Op maandag repeteerde de Harmoniesectie en op donderdag de enthousiaste slagwerkers. Jaarlijks werden meerdere concerten gegeven. Traditioneel was het Nieuwjaarsconcert in Villa Flora dat altijd met veel enthousiasme werd ontvangen. Ook was Crescendo dit jaar nog te horen tijdens de herdenking van de gevallenen op 4 mei en tijdens Koningsdag brachten zij de aubade.

Het geplande Beatles-optreden bij de opening van het Beatlesmonument viel letterlijk en figuurlijk in het water vanwege het slechte weer maar wordt wellicht nog op een later moment gegeven als afscheidsconcert.

De muziekvereniging met de welbekende rode jasjes verdwijnt na 89 jaar uit het straatbeeld van Hillegom. Veel mensen hebben hier in al die jaren veel plezier gehad in maken van muziek en kijken met weemoed terug.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>