Diamanten jubileum voor Tiny en Dick | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Tiny en Dick Buckens. | Foto: Annemiek Cornelissen
Tiny en Dick Buckens. | Foto: Annemiek Cornelissen (Foto: )

Diamanten jubileum voor Tiny en Dick

BEINSDORP ♦ Tijdens het interview kijkt bruidegom Dick veelvuldig naar buiten en zwaait enthousiast naar een buurtbewoner. "Dat doet hij altijd hoor", aldus bruid Tiny, "hij zou niet anders willen, ik krijg hem hier echt niet weg". Tiny en Dick Buckens vieren op dinsdag 28 mei hun zestig jarig Huwelijksfeest in Villa Flora in Hillegom. Dat gaan ze doen, met familie en vrienden.

Door Annemiek Cornelissen

In hun woning aan de Rietkraag is het soms echt een zoete inval. De hele dag door komt er visite en de meeste mensen komen door de achterdeur. Tiny en Dick zouden het niet anders willen, ze houden echt van gezelligheid.

Opvallend is de jonge uitstraling van de bruid; casual gekleed in een spijkeroutfit. "Dat draag ik altijd hoor, ik moet mijn kleren kopen bij de jeugdafdeling." De bruid werd geboren in Bennebroek en komt uit een gezin van acht kinderen.

Haar vader was bollenkweker en haar moeder huisvrouw. Dick werd geboren aan de Venneperweg. Ook hij komt uit een groot gezin. Hij heeft vier broers en vier zussen. Zijn vader had een transportbedrijf in Hillegom en zijn moeder was huisvrouw. Ze leerden elkaar kennen bij Dick thuis. Tiny zat op de huishoudschool met zijn zus en de vonk sloeg over. Het stel ging trouwen en wonen bij de opa van Dick, die hulpbehoevend was na een arbeidsongeval.

Niet veel later nam Dick het bedrijf over, een transportbedrijf, dat zorgde dat bij de boeren de melk werd opgehaald. "Hierdoor hoefde ik niet in militaire dienst. Ik was toen 25 jaar en Tiny verzorgde mijn opa."

Dick Buckens heeft het bedrijf twintig jaar gehad. Hierna ging hij werken als chauffeur bij Maarten van der Putten en vervolgens bij Mijnders Meubels. Op zijn 62ste ging Dick in de VUT. Sinds 29 jaar woont het bruidspaar aan de Rietkraag. Tiny leest graag en heeft samen met nog een aantal dames een kookclub voor senioren opgericht in Dorpshuis 't Eiland. Dick houdt van puzzelen in puzzelboekjes en toeren met zijn scootmobiel door de hele regio. Voorheen deed hij ook legpuzzels, maar daar is hij mee gestopt omdat hij vanwege gezondheidsredenen de trap niet meer op kan. "De legpuzzels maakte ik daar en plakte ze op de wand. Mijn hele kamer is ermee behangen." Iedere dinsdagmiddag gaat Dick naar de soos in dorpshuis 't Eiland. Nu is er Zomerstop. Het echtpaar heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. Ze genieten enorm, wanneer een van hen op bezoek komt.

Dick rijdt nog auto. Hij is onlangs nog geslaagd voor zijn rijbewijs. "Daar ben ik erg blij mee, zo kunnen we er nog lekker op uit."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>