Gemeente weer eigenaar van JC Solution | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
| Foto: gemeente Hillegom.
| Foto: gemeente Hillegom. (Foto: )

Gemeente weer eigenaar van JC Solution

Hillegom • De gemeente en Stichting Qbusfonds ondertekenden donderdag 25 april de koopovereenkomst van het jongerencentrum Solution. Hiermee is de gemeente weer eigenaar geworden van het gebouw. Tijdens de ondertekening bedankte wethouder Fred van Trigt de vrijwilligers van het bestuur van het Qbusfonds en het bestuur van Stichting Centrum Remina voor hun jarenlange inzet.

Met het ondertekenen van de koopovereenkomst begint een nieuw hoofdstuk voor het jongerencentrum. Het wordt ontwikkeld tot een multifunctioneel centrum, waar ruimte is voor verbinding tussen sport, spel, onderwijs, techniek en muziek en dat verbinding faciliteert tussen diverse doelgroepen. Hiervoor gaat de gemeente een samenwerking aan met Welzijnskwartier.

Bijna dertig jaar inzet

Van Trigt zei hier eerder al over: "Door nauw samen te werken met Welzijnskwartier willen we ervoor zorgen dat het een centrum wordt dat diverse doelgroepen faciliteert en aansluit bij de maatschappelijke behoefte. Het is bovendien belangrijk dat jongeren in Hillegom zich er thuis kunnen voelen. We gaan hen dan ook betrekken bij het opknappen van het gebouw. Ik kijk ernaar uit dat we straks een mooi centrum hebben dat voor veel mensen iets kan betekenen en voldoet aan de eisen van deze tijd." Beide stichtingen hebben zich bijna dertig jaar lang vrijwillig ingezet voor het jeugd- en jongerenwerk in jongerencentrum Solution. Stichting Qbusfonds en de gemeente lieten het jongerencentrum in 1990 bouwen en de stichting werd eigenaar. Stichting Centrum Remina was sinds 1991 de huurder van het jongerencentrum en organiseerde activiteiten 'voor en door jongeren'.

Waardering

De gemeente Hillegom heeft veel waardering voor hun inzet en hoopt dat ook het multifunctioneel centrum in de toekomst mag rekenen op veel (jeugdige) vrijwilligers.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>