Lintjes voor vier inwoners | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Vlnr: Bert Conijn, Jan van Stijn, Arie van Erk, Ria van der Post en Arnold van Berkel. | Foto: Annemiek Cornelissen
Vlnr: Bert Conijn, Jan van Stijn, Arie van Erk, Ria van der Post en Arnold van Berkel. | Foto: Annemiek Cornelissen (Foto: )

Lintjes voor vier inwoners

oranje ♦ Vier inwoners van Hillegom kregen vrijdag 26 april een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Arie van Erk. De feestelijkheden vonden plaats in het gebouw van Stichting Cultuurbeleving Hillegom aan de Prinses Irenelaan.

Jan van Steijn (79) is vrijwilliger bij de Parochiële Caritas Instelling waar hij van 2003 tot 2015 mensen hielp die verstrikt waren geraakt in financiële problematiek. Verder was hij in 2007 een van de initiatiefnemers van Stichting Voedselbank Hillegom-De Zilk, waarvoor hij zich nog steeds inzet. Daarnaast was hij van 2005 tot 2015 voorzitter van parochiekoor St. Jozef en St. Martinus en zette zich in om de fusie tussen deze twee koren tot een succes te maken. Jan van Steijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ria van der Post-Van der Veek (65) zet zich nog steeds in voor veel organisatie. Tijdens de basisschoolperiode van haar kinderen ('84-'94) was zij lid van de ouderraad. Bij toneelvereniging OONA was zij secretaris van 1988 tot 2013. Van 2002 tot 2017 was zij vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Kulturele Raad. Sinds 2013 is ze vrijwilliger en bestuurslid bij de Zonnebloem, afdeling Hillegom-Beinsdorp. Daarnaast is ze sinds 2017 kookvrijwilliger in woonzorgcentrum De Weeligenberg. Ria van der Post is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bert Conijn (79) zet zich sinds 1998 in voor Wielrenvereniging RTV De Bollenstreek. Het begon toen zijn zoon ging wielrennen. Hij is jurylid bij wedstrijden, heeft de verantwoording voor het beheer en onderhoud van de wielerbaan en zorgt ervoor dat al het materiaal tiptop in orde is. Bij open rondes zorgt hij voor de opbouw en is 4 à 5 dagen per week te vinden op de wielerbaan. Bert Conijn wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Arnold van Berkel (60) is eigenaar van Van Berkel Vaste Planten. Naast zijn werk en gezin met zeven kinderen zet hij zich vrijwillig in bij heel veel organisaties. Van '78-'88 was hij vrijwilliger bij en bestuurslid van de Stichting Werkgroep Katholieke Jongeren en van 1990 tot 2006 vrijwilliger en actief lid van de RK Jongerenwerkgroep Leiden. Sinds 2014 is hij voorzitter van de lokale commissie bij deze parochie. Bij de LTO maakt hij zich sinds '84 verdienstelijk. Arnold van Berkel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>