Vrijwilligers Over de Kook | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Gezellig een keer per week samen koken en eten is het doel.
Gezellig een keer per week samen koken en eten is het doel. (Foto: pixabay)

Vrijwilligers Over de Kook

SAMEN • In Plein28 aan het Henri Dunantplein 28 in Hillegom staat samen - leren - doen centraal, waarbij iedereen mee kan doen. Alle activiteiten zijn hierop gericht. Over de Kook, is een activiteit waarbij samen gekookt en gegeten wordt. 

In samenwerking met Raamwerk start Welzijn in april met een kookactiviteit onder de naam Over de Kook. Raamwerk ondersteunt ongeveer 60 mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen in Hillegom. Tijdens die ondersteuning richt Raamwerk zich op het vergroten van de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de cliënten, waarbij gewoon leven de basis vormt. Bij OverdeKook zijn er 20 plaatsen beschikbaar, tien plaatsen voor cliënten van Raamwerk en tien plaatsen voor buurtbewoners.

Alle inwoners van Hillegom (jong, oud, met of zonder een beperking) kunnen samen in Plein28 een warme maaltijd nuttigen. De organisatie start met één avond per week. Deze avond gaat ingepland worden op de dinsdag-, woensdag- of donderdag.

Het is de bedoeling dat de avond samen wordt vorm gegeven en dat iedereen actief meedoet naar zijn of haar mogelijkheden en wensen. Dus bijvoorbeeld tafeldekken, opruimen, boodschappen doen.

Ook meedoen? Er wordt altijd samengewerkt met een professional en iedereen krijgt een korte training/introductiebijeenkomst over hoe om te gaan met de meeste voorkomende beperkingen aangevuld met praktische handvatten. Iedereen van 18 jaar en ouder, communicatief en sociaal vaardig en met interesse voor koken kan zich aanmelden.

Voor vragen en aanmelden kan contact opgenomen worden met Johanna Cloo, coördinator buurtgericht werken, 06-453 415 69 of j.cloo@welzijnskompas.nl
Of via Marije Pots, coördinator Plein28, 06 - 406 44 805 of per email: m.pots@welzijnskompas.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>