Vogelhuisjes voor vogelfotografen | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Wethouder Jan van Rijn met rechts naast zich de trotse winnaars van de vogelfotowedstrijd.
Wethouder Jan van Rijn met rechts naast zich de trotse winnaars van de vogelfotowedstrijd. (Foto: Annemiek Cornelissen)

Vogelhuisjes voor vogelfotografen

WEDSTRIJD • Wethouder Jan van Rijn heeft donderdag 21 maart in het gemeentehuis de prijzen uitgereikt aan de drie winnaars van de vogelfotowedstrijd.

Door Annemiek Cornelissen

Door het maken van een mooie, grappige of gezellige foto van vogels in eigen tuin of elders in Hillegom, konden de deelnemers kans maken op een toepasselijke prijs, namelijk een vogelhuisje en een Vogeltuinadvies van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij.De vogelhuisjes waren speciaal gemaakt door medewerkers van Paspartoe, creatief centrum van zorgorganisatie 's Heeren Loo. De eerste prijs was voor Cindy van Looijengoed, tweede werd Marianne Habraken en derde mevrouw 't Jong-Montijn.

De wethouder had van tevoren onder de inzendingen drie prijswinnaars getrokken. Mandy van der Peet van Hoveniersbedrijf Rens de Rooij was ook aanwezig tijdens de uitreiking en gaf de winnaars nog een tasje met van alles op tuingebied. Jan van Rijn sprak over een mooie wedstrijd in het kader van Operatie Steenbreek, een landelijk initiatief om meer tegels uit de tuinen te krijgen en meer planten erin. "Meer planten zorgen voor een betere afvoer van het regenwater, een koelere grond (tegen hittestress) en meer biodiversiteit. Meer groen in uw tuin, betekent ook meer vogels. Ook in Hillegom zien we graag meer groen in de tuinen, vandaar deze actie."

In totaal waren er 15 inzendingen en dat was best wel veel voor een eerste keer. "Er waren hele mooie inzendingen, ik ben er trots op dat ik deze prijzen mocht uitreiken."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>