Jubilerend MuBo speelt CYRANO groots en meeslepend | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: Danny van Kolck photography

Jubilerend MuBo speelt CYRANO groots en meeslepend

THEATER • Tien jaar geleden werd Stichting Mubo opgericht met als doel het maken van muziektheater met en voor inwoners van de Duin- & Bollenstreek. Vorig weekend speelde MuBo haar CYRANO, de eerste van de twee voorstellingen die voor dit jubileumjaar geprogrammeerd staan.

Al meteen bij aanvang werd duidelijk dat MuBo van plan is om dit jubileum groots en meeslepend te vieren. Prachtige kostuums wisselden elkaar in rap tempo af. Van flanerend operapubliek via de ogenschijnlijke, maar o zo zorgvuldig geregisseerde chaos in de bakkerij van Ragueneau naar de verblijven van de cadetten en uiteindelijk de ellende van het slagveld. Van de schitterend aangeklede en groots opgezette ensemblescènes vol kleur, vuur en wapengekletter naar de intimiteit van prachtige duetten en solostukken. Moeiteloos werd het publiek meegenomen in het zo tragische verhaal van de dichter en cadettenleider met de grote neus, om uiteindelijk ademloos en doodstil getuige te zijn van de ontknoping in het klooster. En dat alles tegen de achtergrond van een subtiel maar fraai decor.

Wellicht het grootste compliment voor deze voorstelling is het ongeloof dat hier uitsluitend amateurs aan het werk waren. Zeker als je je realiseert dat bij MuBo in principe iedereen, met én zonder ervaring, welkom is om deel te nemen. Waar ambitie en keihard werken, maar ook vriendschap en plezier dan toe kunnen leiden, werd in CYRANO op een indrukwekkende manier duidelijk. Gedragen door de loepzuivere veelstemmigheid kwamen de voortreffelijke hoofdrollen optimaal tot hun recht. De zonder uitzondering enthousiaste reacties van het publiek waren dan ook dik verdiend.

Wat een vooruitzicht dat er nog zo'n jubileumvoorstelling op het programma staat voor het laatste weekend van dit jaar: Love, Actually. MuBo is er helemaal klaar voor. Kijk voor meer info op www.stichtingmubo.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>